Musical en laatste schooldag
De informatieavond was een succes. Er zijn veel ouders die kunnen helpen in een werkgroep. Het zou fijn zijn als er nog wat ouders kunnen helpen bij de laatste schooldag. Opgeven kan via (n.scholtens@ckdcdrenthe.nl). Binnenkort ontvangt u meer informatie hierover.

Leerstof
In de klas hebben we blok 3 voor rekenen en taal afgerond en zijn we begonnen met blok 4. De rekentoets krijgen de kinderen eind deze week mee naar huis. Ook zijn we begonnen met Thema 3 van natuur: Ik hou van jou! We hebben boeken over de puberteit opgevraagd bij de bibliotheek en deze komen ook binnenkort. Dit onderwerp maakt de kinderen natuurlijk wel erg nieuwsgierig. U begrijpt het al er wordt dan ook veel gegiecheld in de klas.

Begrippen bij dit thema:
De bewuste communicatie, de lichaamstaal, de onbewuste communicatie, programmeren, de eicel, de zaadcel, de bevruchting, de geslachtelijke voortplanting, de ongeslachtelijke voortplanting, de aanleg, de nestvlieder, de nestblijver, de metamorfose, de larve, de oogspier, accommoderen, de navelstreng, de puberteit, de baarmoeder, de placenta en de erfelijke eigenschap.

Verjaardagen in groep 8

Merijn is 15 maart jarig, alvast van harte gefeliciteerd!!

Marije is 21 maart jarig, alvast van harte gefeliciteerd!!

Bas Mertens is 29 maart jarig, alvast van harte gefeliciteerd!!

Reminders + agenda

• 16 maart inleveren tekening kleurwedstrijd
  • 28 maart zwemtoernooi groep 6,7 en 8 van 13.15 uur tot uiterlijk 16.00 uur.
  • 17, 18 en 19 april cito eindtoets

Toetsen/huiswerk

Vrijdag 23 maart toets natuur, blok 3

Tips voor thuis

Wij hebben het wel over de puberteit in de klas maar weet u ook het antwoord op onderstaande vragen?
Hoe krijg je je (pre)puber in actie?
Hoe kun je je pre-puber het beste helpen?
Hoe krijg je/hou je contact met je puber?
De valkuilen van puberouders.
Hoe is het voor je kind om in de (pre)puberteit te komen?
Verandering van gedrag in (pre)puberteit
Wanneer komt je kind in de (pre)puberteit?
Wat als je kind je opeens stom vindt?

Op bovenstaande vragen krijg je antwoord op de volgende websites:

Elise en Natalie