Kunstschooldag Assen
Dit is zo leuk! De groepen 7 en 8 gaan op maandag 29 januari 2018 naar de kunstschooldag in Assen. In de ochtend volgen de kinderen twee workshops naar keuze in en om het ICO-gebouw. Tijdens het middagprogramma bezoeken we de voorstelling “Blauw Gras” in Theater De Nieuwe Kolk in Assen. Voor meer info zie: https://www.wiewalvis.nl/blauw-gras

De kinderen kunnen kiezen uit de volgende workshops:

• Ontdek je acteertalent
  • Slagwerk
  • Afrikaanse dans
  • Spelen in een band
  • Streetdance/hiphop
  • Pinhole fotografie
  • Flipbook-animatie
  • Houtbewerken
  • Boetseren met was
  • Fashion en Kunst
  • Media
  • Cajón
  • Rappen
  • Operatie Sigismund
  • Muziek in de zaal!We doen ons best om de kinderen in te delen bij een workshop naar keuze.

Belangrijke informatie over deze dag:

– We worden met de bus gebracht en gehaald.
– De kinderen moeten deze dag om 08.15 uur op school zijn en rond 14.45 uur zijn we weer terug. Let op; dit is een inschatting. Over de precieze tijden informeren wij u later. Mocht dit te laat zijn wilt u het dan aangeven? Dan kunnen we kijken of we daar een oplossing voor kunnen vinden
– Een lunchpakket + drinken meenemen.
– Het advies is om makkelijk zittende kleding te dragen die tegen een stootje kan en vies mag worden (verf, was etc.)
– De kinderen die zijn ingedeeld voor een workshop dansen worden verzocht om gymschoenen en een flesje water mee te nemen.

Oudergesprekken
In februari hebben wij geen oudergesprekken gepland omdat wij al adviesgesprekken hebben gehad. Heeft u nog vragen omtrent de stappen naar het VO kom dan gerust langs. Wanneer er een definitieve keuze is gemaakt voor een school laat u het ons dan weten?

Methodetoetsen
Omdat we blok 2 van rekenen, taal en spelling afronden maken de kinderen daar deze week een toets over.

Woordenschat en leestempo toets
De kinderen van groep 8 maken nu geen cito toetsen van spelling, rekenen en begrijpend lezen. Deze zijn immers in november/december wel gemaakt. Wel doen we volgende week de woordenschat toets en de leestempo toets.

Verjaardagen in groep 8
30 december was Lars jarig, van harte gefeliciteerd!
3 januari was Senna jarig, van harte gefeliciteerd!
11 januari was Julia jarig, van harte gefeliciteerd!
26 januari is Lois jarig, van harte gefeliciteerd!
27 januari is Sterre jarig, van harte gefeliciteerd!

Reminders + agenda
Handbaltoernooi 24 januari
De rapporten weer op school inleveren

Toetsen/huiswerk

• Vrijdag 19 januari werkstuk inleveren
  • Maandag 22 januari toets natuur blok 2

Tips voor thuis
Soms wordt ons gevraagd om boektips. De volgende boeken sluiten aan bij het volgende thema van taal; Ruimte. Hier starten we na de toets mee.

• Stephen Hawking en Lucy Hawking, George, Kluitman, 2016
  • Stuart Gibbs, De maan-zaak, Van Holkema & Warendorf, 2015,
  • Stuart Gibbs, Het maan-mysterie, Van Holkema & Warendorf, 2016
  • Raman Prinja, Schitterend heelal, Corona, 2014