Heeft u de foto al gezien? Dit was een les studievaardigheden. U zult wel denken studievaardigheden? Ja, de kinderen kregen een stappenplan. En alleen als je het stappenplan goed volgt krijg je dit als resultaat. Prachtige resultaten, nietwaar? Ziet u de namen van de kinderen?

Wat is de eerste periode van het schooljaar toch snel gegaan. De eerste adviesgeprekken hebben we gehad. Wij vonden dit prettige gesprekken. Volgende week zijn de andere gesprekken. Heeft u nog vragen omtrent het stappenplan van he VO kom dan gerust nog even langs.

De kaartenactie was een groot succes!! We hebben een flink bedrag opgehaald voor de musical. Dank allen voor het kopen!

Taal
Thema 2 van taal gaat over televisie. De kinderen leren hoe een televisieprogramma wordt gemaakt. Ze leren woorden over televisie. Ook onderzoeken ze wat de invloed van televisie is op onze taal en hoe je de aandacht van het publiek kunt vasthouden. En hoe je een tekst moet herschrijven zodat het past bij de doelgroep. Het eindproduct waar we naar toe werken is een nieuwsbericht schrijven en presenteren.

Ook hebben de kinderen een opdracht mee naar huis gekregen. Ze moeten bijhouden hoe lang ze achter de computer of een ander beeldscherm (televisie, iPad) zitten.

Musical
Steeds vaker vragen de kinderen of we al een musical hebben uitgezocht. We merken dat de kinderen zich hier op verheugen. In maart zullen wij een definitieve keuze maken en daarna volgen de audities en zullen wij de rollen verdelen. Ook wij hebben er heel veel zin in.

Agenda
De afgelopen weken hebben de kinderen weer toetsen genoteerd in hun agenda. We merken toch dat nog niet alle kinderen hun agenda bij zich hebben. Zou u hier om willen denken? Op deze manier proberen wij de kinderen ook een beetje voor te bereiden op het voortgezet onderwijs. We leren ze dan ook plannen. Dus wanneer ga je voor je toets leren. Hoe lang denk je nodig te hebben. Aan u de vraag of u wil kijken of ze dit ook volgens plan uitvoeren.

Verjaardagen in groep 8
30 december is Lars jarig, alvast van harte gefeliciteerd!!
3 januari is Senna jarig, alvast van harte gefeliciteerd!!
11 januari is Julia jarig, alvast van harte gefeliciteerd!!

Reminders + agenda
11 en 18 december adviesgesprekken.
18 december geschiedenistoets, blok 1
21 december, kerstviering in de klas + kerstmarkt.
22 december, margedag.
Week 52 en week 1 vakantie