Het was even hard werken, maar de Cito’s zitten er voor de meeste kinderen op! Hier en daar worden nog de laatste dingetjes afgemaakt en dan kunnen we weer verder met het gewone rooster. Wat hebben de leerlingen hard gewerkt en goed hun best gedaan.

Afgelopen woensdag vond het handbaltoernooi plaats. Iedereen heeft zich geweldig ingezet en heel sportief gespeeld. Volgens de leerlingen zijn we zowel de beste winnaars als de beste verliezers en dat is toch een mooie conclusie. Alle begeleiders ontzettend bedankt dat jullie er waren!

Maandag zijn we samen met groep 8 naar de kunstschooldag in Assen geweest. De leerlingen hebben verschillende workshops gevolgd en samen met andere scholen hebben we de voorstelling ‘’Blauw Gras’’ bekeken. Het was een gezellige dag en de leerlingen hebben enthousiast meegedaan en mooie dingen gemaakt.

De vakken
Zoals in het vorige groepsnieuws al beschreven zijn we met geschiedenis bezig met het hoofdstuk over Karel de Grote. Inmiddels zijn wij begonnen met het ontwerpen van een kijkdoos waarin een belangrijke gebeurtenis uit het leven van Karel de Grote wordt uitgebeeld. Mochten jullie thuis nog schoenendozen hebben dan zijn die zeer welkom.

Met rekenen gaan we de komende tijd weer wat extra aandacht besteden aan de tafels. Het blijft belangrijk om dit te herhalen en er hangt inmiddels ook weer een tafelposter in de klas waarop stickers geplakt kunnen worden. Om een sticker te krijgen moeten de leerlingen het antwoord op een tafelsom kunnen geven (4 x 8 = ..) ze moeten de bijbehorende deelsommen kennen (32 : 8 = .. ) en bij een antwoord de som kunnen noemen ( 32 = .. x .. ). Het is natuurlijk wel groep 7. We oefenen de tafels van 2 t/m 12, 25 en 100.

Werkstuk
De eerste deadline heeft iedereen gehaald en ook de tweede deadline is inmiddels verstreken. De eerste opzet is klaar en nu komt het schrijven van het eerste hoofdstuk. We hebben dit in de klas uitgebreid besproken en de leerlingen hebben verschillende voorbeelden gezien, maar het is natuurlijk de eerste keer en dat kan nog best lastig zijn. Uw hulp is dus van harte welkom. Belangrijk is dat het werkstuk wel echt in eigen woorden geschreven is, maar helpen met spelling, kromme zinnen, informatie zoeken en verwerken enz. mag natuurlijk altijd. De leerlingen leveren het eerste hoofdstuk vrijdag 23 februari in en mogen daarna door met de rest van het werkstuk.

Jarigen
Op 5 februari wordt Sophie 11 jaar en op 7 februari wordt Job 11 jaar. Alvast van harte gefeliciteerd allebei!
Op 16 februari vier ik mijn verjaardag in de klas. Wat we precies gaan doen weten we nog niet helemaal. De leerlingen wilden de dag zelf graag vullen met optredens en spelletjes en natuurlijk moet Lux mee naar school. We gaan die dag ook een bezoek brengen aan een synagoge (hierover later meer) dus de precieze indeling gaan we nog even bekijken.