Nieuws uit groep 7
Na een heerlijke vakantie vol avonturen, zoals ik van de leerlingen begreep, zijn we nu al weer druk aan het werk.

In de eerste week na de vakantie hebben we veel tijd besteed aan het herhalen van de reken- en spellingstof die we tot nu toe hebben behandeld. Daarnaast hebben de leerlingen ook geleerd hoe zij de verleden tijd van werkwoorden schrijven. Op school gebruiken wij ’t Kofschip x als ezelsbruggetje bij het bepalen of werkwoorden in de verleden tijd met te(n) of de(n) geschreven moeten worden. Dit hebben de leerlingen ontzettend snel en goed opgepakt.

Naast het herhalen van de stof van voor de vakantie hebben zij ook het eerste deel van de Engels toets gemaakt en zijn we gestart met een nieuw hoofdstuk van geschiedenis. De komende periode gaan we het hebben over Karel de Grote. Op internet staan veel leuke en interessante filmpje over dit onderwerp. Misschien leuk om thuis ook eens naar te kijken.

Deze week zijn de Cito’s begonnen. Afgelopen maandag hebben de leerlingen het eerste deel van woordenschat gemaakt. Hierbij moet u denken aan vragen als: Wat is een ander woord voor vermist? Een journalist is iemand die….. Wat past het beste bij de betekenis van serveren? en waar staan de woorden in de goede volgorde. Dinsdag tot en met donderdag zijn wij bezig met de toets Begrijpend lezen en vrijdag gebruiken we om beide vakken af te maken.

Volgende week staan rekenen, spelling en technisch lezen op de planning.

Werkstuk
De eerste deadline heeft iedereen gehaald! Iedereen heeft na de vakantie het onderwerp van zijn werkstuk doorgegeven en we zijn inmiddels al druk bezig met het maken van de eerste opzet. De leerlingen hebben hierover informatie gekregen en ik heb in de klas verschillende voorbeelden besproken. In de eerste opzet geven de leerlingen aan waar hun vier hoofdstukken over zullen gaan en welke drie vragen in die hoofdstukken beantwoord worden. De eerste opzet moet op 22 januari ingeleverd worden.

Kunstschooldag Assen
Dit is zo leuk! De groepen 7 en 8 gaan op maandag 29 januari 2018 naar de kunstschooldag in Assen. In de ochtend volgen de kinderen twee workshops naar keuze in en om het ICO-gebouw. Tijdens het middagprogramma bezoeken we de voorstelling “Blauw Gras” in Theater De Nieuwe Kolk in Assen. Voor meer info zie: https://www.wiewalvis.nl/blauw-gras

De kinderen kunnen kiezen uit de volgende workshops:
–        Ontdek je acteertalent
–        Slagwerk
–        Afrikaanse dans
–        Spelen in een band
–        Streetdance/hiphop
–        Pinhole fotografie
–        Flipbook-animatie
–        Houtbewerken
–        Boetseren met was
–        Fashion en Kunst
–        Media
–        Cajón
–        Rappen
–        Operatie Sigismund
–        Muziek in de zaal!

We doen ons best om de kinderen in te delen bij de workshop van hun keuze.

Belangrijke informatie over deze dag:
– We worden met de bus gebracht en gehaald. De tijdens zijn nog niet helemaal duidelijk. Het kan zijn dat de leerlingen iets eerder op school moeten zijn en/of na 14:00 uur terug komen. Zodra dit duidelijk is hoort u dit.
– Een lunchpakket + drinken meenemen.
– Het advies is om makkelijk zittende kleding te dragen die tegen een stootje kan en vies mag worden (verf, was etc.)
– De kinderen die zijn ingedeeld voor een workshop dansen worden verzocht om gymschoenen en een flesje water mee te nemen.

Jarigen
Inmiddels hebben we al weer heel wat verjaardagen gevierd. Norah, Marissa en Fimme zijn allemaal is de vakantie jarig geweest en dit was dus een gezellig begin van het nieuwe jaar. Yuzu is 29 januari jarig en hier zullen we in de klas natuurlijk aandacht aan besteden.

Huiswerk/Toetsen
Maandag 22 januari eerste opzet werkstuk inleveren.
Donderdag 1 februari Engels deel 2