Wat gaat de tijd toch snel. We zijn al weer halverwege december en de kerstvakantie staat al weer voor de deur. Maar voor het zo ver is moet er nog wel wat gebeuren.

Afgelopen vrijdag hebben we in de klas afscheid genomen van Yuzu. Yuzu heeft op eigen initiatief de afgelopen maanden bij ons in de klas gezeten om haar Nederlands te verbeteren en werd al snel onderdeel van de groep, een hele fijne klasgenoot en voor velen een goede vriendin. Het afscheid was dan ook niet voor iedereen makkelijk, maar wel erg gezellig. ’s Morgens hebben de leerlingen een mooi basketbaltoernooi gespeeld en ’s middags hebben we een gezellige spelletjesmiddag gehad. De leerlingen hebben allemaal iets voor Yuzu in een boekje geschreven en hebben de Nederlandse vlag versierd als afscheidscadeaus. Lieve Yuzu, we gaan je missen!

Boekbespreking
De afgelopen tijd hebben de leerlingen boekbesprekingen gehouden. Er zijn een paar leerlingen die hun boekbespreking nog gaan geven en dan kunnen we dit afsluiten. Naast het geven van een boekbespreking gaan de leerlingen dit jaar ook een werkstuk schrijven. ‘Een werkstuk is toch een spreekbeurt juf, maar dan op papier?’ Een mooie omschrijving van één van de leerlingen. Het is natuurlijk niet precies hetzelfde, maar als je voor het eerst een werkstuk moet schrijven maakt het wel gelijk een hoop duidelijk. Voor de vakantie gaan we in de klas eens rustig samen kijken wat een werkstuk is en hoe deze er ongeveer uit moet komen te zien. Na de kerstvakantie moet iedereen een onderwerp hebben bedacht. Het onderwerp is in groep 7 helemaal vrij. Het mag in principe overal over gaan, mits het een onderwerp is waar je informatie over kunt vinden en je er zelf nog weinig over weet. Na de vakantie zal het werkstuk stukje voor stukje verder worden besproken en gemaakt.

Bezigheden tot de vakantie
In de klas ronden we voor de vakantie rekenen, taal en spelling af. We zijn aan het eind van de hoofdstukken en nemen nog even de tijd om het een en ander te herhalen. Naast deze vakken zijn we bezig met Engels. De Engelse toets zullen we na de vakantie maken. De leerlingen krijgen de woorden volgende week mee naar huis. Naast deze vakken zijn we ook druk bezig met het maken van prachtige werkstukken voor de kerstmarkt. Het neemt wat tijd maar de resultaten zijn al veelbelovend dus kom volgende week donderdag vooral kijken en kopen voor het goede doel!

Jarigen
Op 12 december was Stan jarig en werd 11 jaar. Helaas was hij woensdag ziek dus dit gaan we nog vieren in de klas.
Donderdag 14 december wordt Bas 10 jaar, maandag 18 december wordt Martijn 12 jaar en op dinsdag 19 december worden Adriaen en Merijn 11 jaar. Dat moet dus wel een gezellige laatste week worden! Alvast allemaal van harte gefeliciteerd!

Huiswerk/Toetsen
Dinsdag 19 december toets spelling blok 2
Donderdag 21 december toets rekenen blok 2
Maandag 8 januari onderwerp werkstuk inleveren
Woensdag 10 januari toets Engels deel A

Tot slot wil ik iedereen alvast hele fijne feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar wensen!