Voorleeswedstrijd
In de klas hebben we de voorronde voor de voorleeswedstrijd gehouden. Roosmarijn, Adar, Jodi, Bram, Jade en Stan namen het tegen elkaar op en hebben laten horen hoe goed zij kunnen voorlezen. Na een spannende strijd zijn Roosmarijn en Stan gekozen om namens onze groep mee te doen met de voorleeswedstrijd in de bibliotheek op school. Zij zullen hier voorlezen voor de groepen 5 t/m 8 en nemen het op tegen de twee winnaars uit groep 8. We duimen voor ze.

Sporttoernooien
Woensdag 22 november is het volleybal toernooi. We hebben gelukkig op het laatste moment nog een paar begeleiders gevonden en dus kan onze groep met vier teams meedoen. Nu wordt er op dinsdag 21 ook een sportactiviteit georganiseerd. Als het goed is heeft u hierover al het een en ander in het algemene tolnieuws kunnen lezen. Voor de groepen 7 en 8 zal dit van 12:15 tot 14:00 uur zijn. Hiervoor zou het prettig zijn als wij per groep drie begeleiders zouden hebben. Mocht u zin en tijd hebben wilt u mij dan een mailtje sturen? F.oosterveld@conod.nl

De vakken
Inmiddels zijn we gestart met blok 2 van rekenen. In dit blok komen een paar nieuwe onderwerpen aan de orde. Zo zijn we begonnen met het koppelen van breuken (1/4 = 25%) en procenten en het rekenen met procenten 10% van 250 = 25). Daarnaast gaan we het hebben over het berekenen van oppervlakte en inhoud, het aflezen en maken van grafieken en het uitrekenen van grote deelsommen.

Met taal gaan we starten met het thema familie. Woorden die hierbij aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: afstammen, autobiografie, genen, gezinsleven, roepnaam, zwager en bloedverwant. De leerlingen zullen een stamboom van hun familie maken, spreekwoorden die bij dit thema passen leren en een verhaal schrijven over hun familie.

Engels en spelling ronden we deze week af en dan starten we ook met die vakken met het volgende blok. Met Engels zullen we het over het thema eten gaan hebben. De kinderen leren hoe zij eten kunnen bestellen en hoe de ober zou kunnen reageren.

Sinterklaas
Aanstaande zaterdag komt Sinterklaas weer aan in ons mooie Nederland! Op vrijdag 17 november gaan we daarom in de klas alvast onze schoen zetten. Nu maar hopen dat de beste man niet al te lang nodig heeft om bij te komen van zijn lange reis en in het weekend tijd heeft om er iets in te doen. Verder gaan wij maandag 20 november loodjes trekken in de klas.

Muziekles
Maandag 20 november hebben de leerlingen muziekles. De leerlingen krijgen les op één van de volgende instrumenten: de klarinet, keyboard, gitaar of viool. In de les maken zij kennis met het instrument en leren zij een liedje spelen. De weer erna krijgen zij de tweede les en zullen zij met alle instrumenten samen het liedje presenteren.

Jarigen Op 23 november wordt Boas 11 jaar. Alvast van harte gefeliciteerd!

Huiswerk/Toetsen
Donderdag 16 november toets Engels deel B