Na een heerlijk weekje vakantie zijn we weer fanatiek van start gegaan. Tessa was zo dapper om als eerste haar boekbespreking te houden en wat heeft ze het goed gedaan. Aanstaande woensdag zijn Adar en Marleen aan de beurt en daarna volgt de rest van de klas. We zijn benieuwd wat voor leuke boeken en originele presentaties ons nog te wachten staan.

De vakken
We zijn langzaam maar zeker toe aan de eerste toetsen van de vakken waarvoor de kinderen thuis niet leren. Vrijdag zullen we de rekentoets gaan maken. In de klas hebben we de laatste dingen behandeld en zullen we deze week gebruiken om de nog lastige onderdelen te herhalen. Deze toets zal anders dan in de eerdere nieuwsbrief stond toch gewoon op papier worden gemaakt.

De toets voor geschiedenis hebben we een week verplaatst. We hebben het zo druk met alle activiteiten en vakken en zijn daardoor nog niet aan alle lessen toegekomen. De Topografie toets is inmiddels mee naar huis en is goed gemaakt. Mocht u thuis met uw kind oefenen, zou u dan ook aandacht aan de spelling willen besteden? Spelfouten worden nu nog niet beoordeeld, maar het moet wel duidelijk zijn wat er wordt bedoeld. De toets van Aardrijkskunde laat iets langer op zich wachten. Omdat we net zijn overgestapt op het toetsen op de Ipad lopen we nog tegen wat kleine probleempjes aan waardoor het berekenen van de cijfers nog niet is gelukt.

Volgende week ronden we het eerste hoofdstuk van taal af. De leerlingen zijn begonnen met het schrijven van hun eigen strip en deze zullen uiteindelijk gebundeld worden tot een echt stripboek. Bent u nieuwsgierig dan mag u te zijner tijd natuurlijk altijd een keer komen kijken. In deze week zal ook het eerste deel van de toets van Engels zijn. De leerlingen krijgen woensdag de woorden mee naar huis. De woordlijsten zijn in twee helften verdeeld. We toetsen altijd eerst een ene helft van het blad en een week later de tweede helft plus een stukje lezen, schrijven en luisteren. Voor de leerlingen is het belangrijk dat zij de woorden zowel van het Nederlands naar het Engels als andersom kennen. Voor het schrijven geldt net als bij topografie dat een spelfout niet erg is, maar dat duidelijk moet zijn wat er wordt bedoeld.

Voor spelling hebben we nog een weekje extra nodig. De toets hiervoor zal in de week van 13 november plaats vinden.

Klimaatfietstocht
Aanstaande vrijdag gaan wij samen met groep 8 deelnemen aan een klimaatfietstocht. Wij zullen rond 9:00 uur van school vertrekken en de verwachting is dat dit ongeveer anderhalf tot twee uur gaat duren. Hiervoor is het natuurlijk belangrijk dat de kinderen allemaal op de fiets komen.

Schoolvolleybaltoernooi
Het volleybaltoernooi komt er weer aan. Op woensdag 22 november zal het toernooi plaats vinden in de Zwet. Er zijn al veel enthousiaste kinderen die graag mee willen doen dus dat wordt vast weer een gezellig toernooi. Zou u voor de zekerheid wel even willen kijken of uw kind die middag ook echt kan? Daarnaast zijn we ook op zoek naar ouders die het leuk vinden om een groepje te begeleiden. Graag via de mail aanmelden.

Jarigen
Op 12 november is Eline jarig en op 14 november mag Dani de verjaardagskaarsjes uitblazen. Hiep, hiep, hoera! Allebei alvast van harte gefeliciteerd.

Huiswerk/Toetsen
Vrijdag 3 november toets rekenen blok 1