De routine zit er alweer goed in. Alle vakken zijn aan de orde geweest.

Met rekenen hebben we het de afgelopen week veelvuldig over breuken gehad. Zo hebben de leerlingen breuken benoemd, moesten de breuken worden aangevuld tot 1 en zijn we bezig geweest met het vergelijken van breuken (wat is nu meer ½ of ¾?).

Met spelling hebben we het onder andere gehad over verkleinwoorden met aatje, ootje en uutje en woorden met een voor- of achtervoegsel. Daarnaast zijn we bezig geweest met interpunctie en taalkundig ontleden (zelfstandig naamwoord, bijvoeglijk naamwoord en werkwoorden)

Meester Jan
Afgelopen woensdag hebben wij met de school afscheid genomen van meester Jan. Wat waren de kinderen prachtig verkleed! Meester Jan is van huis opgehaald en de kinderen hebben hem op het schoolplein verwelkomd. In de bibliotheek heeft meester Jan een mooi cadeau gekregen en daarna zijn we terug naar de klas gegaan. De kinderen hebben een Tableau Vivant voorstelling voorbereid waarin ze de carrière van Meester Jan hebben uitgebeeld. Verder was er nog een voorstelling van een goochelaar waarnaar ze met open mond zaten te kijken. Merijn kreeg nog een speciale rol en mocht de goochelaar assisteren.

Toetsen
Vanaf dit jaar gaan we de methodetoetsen van wereldoriëntatie (groep 6 t/m 8), spelling, taal (groep 4 t/m 8) en rekenen (groep 3 t/m 8) digitaal afnemen. Dit betekent dat de kinderen de toetsen niet meer mee naar huis krijgen. Natuurlijk kunt u altijd even op school komen als u nieuwsgierig bent naar de resultaten. Op dit moment onderzoeken wij wat de mogelijkheden zijn om u thuis hier ook inzicht in te geven. Hierover wordt u later geïnformeerd.

Afwezigheid
Aanstaande vrijdag (29-09) en maandag (02-10) zal ik afwezig zijn in verband met mijn verhuizing. Op deze dagen zal er een invaller voor de klas staan. Nu staat voor aanstaande vrijdag de eerste toets gepland en hierbij zullen de leerlingen dus voor het eerst een toets op de Ipad maken. Ik heb in overleg met de leerlingen besloten dat deze toets wordt verplaatst naar dinsdag 03-10. Op deze manier kunnen wij rustig samen uitzoeken hoe het nieuwe toetsen werkt.

Schoolkorfbaltoernooi
Wij mogen weer meedoen aan het jaarlijkse Schoolkorfbaltoernooi van Ritola. Het toernooi wordt dit jaar gehouden op woensdagmiddag 11 oktober vanaf 13.00 uur op de velden bij De Zwet. De leerlingen zullen spelen in teams van 8 spelers (4 jongens en 4 meisjes). Voor elk team hebben we natuurlijk ook een begeleider nodig! Het toernooi valt deels onder schooltijd, de kinderen die meedoen mogen daarom eerder weg. Zouden jullie mij zo snel mogelijk willen laten weten of jullie kind mee wil en kan doen?

Jarigen
Op 1 oktober is Bram jarig, hiep, hiep, hoera!

Tips voor thuis
Met rekenen zijn we druk bezig met cijferend vermenigvuldigen. We merken dat de tafelsommen in de vakantie bij de leerlingen best wel wat zijn weggezakt. In de klas zijn we daarom bezig om op verschillende manieren de kennis weer paraat te krijgen. Wellicht kunt u thuis ook aandacht besteden aan het inoefenen van de tafelsommen. Hierbij is het niet alleen van belang dat de leerlingen het antwoord op een tafelsom weten, maar dat zij ook de som bij het antwoord kunnen geven. Maak er bijvoorbeeld eens een wedstrijdje van (hoeveel tafelsommen kunnen er in één minuut goed worden beantwoord).

Huiswerk/Toetsen
Dinsdag 3 oktober toets aardrijkskunde