Nog maar een paar weken en dan hebben de leerlingen twee weken kerstvakantie. Weer even bijkomen van het harde werken. Want de leerlingen van groep 6 kunnen ontzettend hard werken. Ze willen graag hun werk goed maken en de juffen vinden het natuurlijk heel fijn dat er zo met aandacht wordt gewerkt. Afgelopen week kwam Sinterklaas aan op De Tol. In groep 6 hebben we een supergezellige dag gehad. In de ochtend een programma in de eigen klas met mooie surprises en grappige gedichten. De kinderen hebben flink wat werk verzet. In de middag hebben de leerlingen in groepjes een spelletjescircuit doorlopen. Al met al een leuke en afwisselende dag. En als grote verrassing in de ochtend was er ook een cadeau voor de gehele groep 6. We hebben er een tosti-apparaat bijgekregen. Zo komen de leerlingen nog sneller aan de beurt voor hun tosti. Dank u Sinterklaas!! Nu werken we toe naar de kerstviering op donderdagavond 21 december. We zijn in de klas al druk bezig met het maken van allerlei mooie dingen voor de kerstmarkt. We hopen zoveel mogelijk spulletjes te verkopen voor het goede doel. U komt toch ook? Deze week is Kimberly het “Talent van de week”. Vorige week was Karlijn aan de beurt. Het is mooi om te zien hoe serieus de klas deze taak oppakt en daaraan werkt. En toen lag er een lekker laagje sneeuw. Hoewel dat vaak ook problemen kan veroorzaken, was het natuurlijk heel leuk om er in de pauze mee te spelen. Sommigen hadden grote plannen. Een sneeuwpop maken. Daarvoor lag helaas te weinig sneeuw op het plein. Maar dat mocht de pret niet drukken. Voor 2017 was dit de laatste Tolbrief voor groep 6. De juffen wensen u fijne feestdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar. Wij hopen alle kinderen weer in het nieuwe jaar terug te zien.

Toets
Vrijdag 15 december. Toets Topografie. Alle informatie voor het kunnen leren van de toets is al meegegeven.

Spreekbeurt
Al eens vermeld in het vorige Tolbriefje. De informatie betreffende het voorbereiden van een spreekbeurt wordt volgende week aan de leerlingen uitgedeeld en besproken. Ook gaan we dan een planning maken wanneer iedereen aan de beurt is.