De decembermaand staat alweer voor de deur. De lootjes zijn getrokken en een aantal leerlingen is al druk bezig thuis met het maken van een surprise en gedicht. We kijken uit naar dinsdag. In de ochtend natuurlijk de aankomst van Sinterklaas op school en het Sinterklaasfeest in de klas. In de middag een pietencircuit. Wordt vast een geslaagde dag. Bij dit Tolbriefje zit een foto van het jongensteam van groep 6. Zij hebben de eerste prijs gewonnen bij het volleybaltoernooi. Zij zijn daar natuurlijk heel trots op en blij mee. Gefeliciteerd! Deze week is Amée ‘Het Talent van de Week’. En volgende week zal dat Karlijn W zijn.

Jarigen in december
Lars wordt op 7 december 10 jaar. Alvast van harte gefeliciteerd! De volgende in het rijtje is Rosalie. Op 15 december wordt zij 9 jaar. Hiep hiep hoera!

Toets
Vrijdag 1 december. Toets Argus Clou: Aardrijkskunde, thema 1 – de samenvatting is inmiddels meegegeven naar huis. Vrijdag 15 december. Topografietoets Argus Clou: Aardrijkskunde. De benodigde topografiekaarten om te leren, worden komende donderdag meegegeven naar huis.

Geschiedenis
Afgelopen vrijdag hebben wij visite gehad van een zeer oude heer. Deze heer heeft van alles beleefd in de 700 jaar dat hij leeft. Zo vertelde hij ons van alles over de gemeente Tynaarlo en zijn geschiedenis.

Tips voor thuis
Er zijn al eens eerder tips gegeven voor het leren van de Argus Clou toetsen. Er volgt nog een tip voor het leren van deze toetsen. Op www.hetklokhuis.nl en www.schooltv.nl zijn interessante filmpjes te vinden die kunnen aansluiten bij de te leren stof. Zo wordt de lesstof op een andere manier overgebracht wat kan helpen bij het leren. In groep 6 houden de leerlingen een spreekbeurt. De spreekbeurt mag gaan over een zelf gekozen onderwerp. Dat kan bijvoorbeeld zijn over een dier/sport/hobby of interesse. Het is natuurlijk leuk om een onderwerp te kiezen wat uw kind aanspreekt en waar veel over valt te vertellen. Tip voor thuis: alvast goed nadenken met uw kind over een geschikt onderwerp. De spreekbeurten zullen binnenkort ingepland gaan worden en dan gaan de leerlingen in januari/februari daarmee van start. Informatie over het voorbereiden van een spreekbeurt wordt over een paar weken meegegeven naar huis.