Wat gaat de tijd toch ontzettend snel. Het schooljaar is alweer bijna voorbij. De CITO toetsen zijn gemaakt. En gelukkig is iedereen nu weer beter!

De komende weken zullen vooral in het teken staan van het afronden van de laatste dingen. Ook nemen we natuurlijk de tijd voor ontspanning tussendoor. Een leuk spelletje of grapje mag dan ook!

Voor de wereldoriëntatie vakken zullen we nu geen toets meer maken. In plaats daarvan maken de kinderen een muurkrant. Onder andere over het bezoek aan de boerderij van boer Jan. Wat hebben we toen genoten. We zijn in de melkstal geweest, we hebben kalfjes maar ook stieren gezien. Sommige kinderen hebben zelf nog een ‘koe’ gemolken of hebben op een tractor gezeten. Nog niet iedereen is klaar met de muurkrant maar de resultaten zijn nu al prachtig.

Iedereen is dit schooljaar al jarig geweest! Maar….
Woensdag 19 juli zullen Minke en ik onze verjaardagen nog vieren. De kinderen mogen deze dag hun fruittas thuis laten. Ze krijgen iets te eten en drinken op school. We gaan er een gezellige ochtend van maken.

Reminder
Er staan nog spullen van het rariteitenkabinet van vroeger. Deze mogen de kinderen weer mee naar huis nemen. Alleen zijn sommige dingen zo groot/zwaar dat de kinderen ze liever niet zelf meenemen. Zou u kunnen helpen?

Toetsen
10 juli dictee spelling blok 8

Op BLOON staan de woorden klaar.

Tips voor thuis
In de vakantie ‘vergeten’ kinderen vaak te blijven lezen. Blijven lezen is heel belangrijk. Maar hoe motiveer je de kinderen nou om te lezen? Bijvoorbeeld door een leesbingo te doen. Zie afbeelding.

Fijn weekend allemaal!

Minke en Natalie