Inmiddels zijn alle cito toetsen afgerond. Maandag hebben de kinderen van groep 6 de toetsen afgemaakt. Omdat de kinderen in stilte de toets moeten maken, ging groep 5 op deze ochtend tomaten soep maken. Wat hebben ze dit goed gedaan en wat smaakte de soep goed. Natuurlijk gaan we ook verder met het ‘normale’ werk. In groep 5 werken we met taal over het thema nacht. Hierbij hebben we het over woorden als ‘grote beer’, dommelen en doezelen. In groep 6 hebben we het nog over zeebenen. Hierin leren de kinderen woorden als ‘horizon’, ‘vrachtschip’ en ‘passagiersschip’. Met spelling werken we in groep 6 over chef woorden. In groep 5 leren de kinderen woorden met wel drie regels! In beide groepen gaat dit heel goed.

Daarnaast werken beide groepen met lidwoorden, zelfstandige naamwoorden en bijvoeglijke naamwoorden.

In groep 5 starten we met aardrijkskunde. We beginnen met thema 3 en bij dit thema zit een topografie toets. We oefenen hiermee op school, de kinderen krijgen hiervoor ook huiswerk mee.

De provincies van Nederland staan centraal.

Omdat groep 5 niet meer gaat schaatsen op vrijdag, moeten de kinderen van zowel groep 5 als groep 6 de gymkleding weer meenemen op vrijdag.

Ten slotte zijn we deze week begonnen met het leesvirus. De kinderen lezen boeken en krijgen hier vragen over. Daarnaast kunnen ze hun mening geven over het boek wat ze hebben gelezen.

13 februari wordt Nick 10 jaar.
6 maart wordt Eline 9 jaar.
11 maart wordt Sophie uit groep 5, 9 jaar.

Toetsen/huiswerk/belangrijke data

6 februari heeft groep 6 aardrijkskunde toets thema 2
15 februari heeft groep 5 een spellingstoets over blok 3
Groep 6 heeft de spellingstoets over blok 3 op 16 februari.

http://www.spelletjesplein.nl/rekenen-tafels/ is een handige site om de tafels mee te oefenen.

Renske Buurman