We zijn alweer in de maand januari. Wat gaat het snel. De aankomende weken zijn we druk bezig met de cito toetsen. Woordenschat is afgerond en deze week ronden we begrijpend lezen af. Volgende week starten we met rekenen, spelling en technisch lezen (AVI lezen). Ook het ‘gewone werk’ gaat door. Met rekenen zijn we in groep 5 bezig met het rekenen tot 1000. In groep 6 gaan we werken over tijden en bedragen met een komma. Met taal gaan we in groep 5 verder over nacht en in groep 6 gaan we verder over zeebenen. Met spelling zijn beide groepen begonnen in een nieuw blok. Zo leert groep 5 de regel bij het kilo woord en groep 6 leert de regel bij het taxi woord. De komende 2 vrijdagen gaat groep 5 schaatsen. We hebben al 1 les gehad, wat hebben we een plezier gehad en wat ging het goed!

Daarnaast hebben we (bijna) elke dag een momentje voor de ‘kletspot’. Hierin zitten grappige suggesties, waanzinnige dilemma’s en oh zo leuke vragen.
De kinderen moesten kiezen tussen: of voor altijd cola drinken of voor altijd melk drinken en hadden we een tongbreker zin: Als de potvis in een pispot pist, heb je een pispot vol met potvispis.
De moeilijkste die we deze week hebben gehad was: twee dagen helemaal niet praten of 1 week geen scherm(TV, iPad, WII, Xbox).

Wanneer de kinderen klaar zijn met het levelwerk mogen ze een ‘spel’ kiezen. De jongens van groep 6 hebben samen een lantaarnpaal en windmolen gemaakt (zie foto).

21 januari wordt Lotte Muskee 9 jaar
24 januari wordt Tessa 10 jaar
29 januari wordt Hannah 9 jaar

Toetsen/huiswerk/belangrijke data
23 januari heeft groep 6 een topotoets.
6 februari heeft groep 6 een aardrijkskunde toets over blok 2.

http://www.spelletjesplein.nl/rekenen-tafels/ is een handige site om de tafels mee te oefenen.

Tips voor thuis en doelen van groep 5/6

Taal
Tijdens de taallessen in groep 5 werken we over de nacht. De kinderen leren woorden dit horen bij dit thema, bijv. aardedonker, dutten en dommelen. Aan het eind van dit blok schrijven de kinderen een nachtgedicht en lezen deze voor.

In groep 6 is het thema zeebenen. De kinderen leren de woorden de vloot, het vrachtschip, de veerboot en het passagiersschip. Aan het eind van dit blok kunnen de kinderen een zeemanslied schrijven en zingen.

Renske Buurman