De afgelopen dagen konden we bijna naar school glijden. Wat hebben de kinderen genoten van het weer. Niet iedereen geniet van de temperatuur, gelukkig warmen we ons weer op aan de verwarming in de klas. Gezellig naast elkaar met je rug tegen de verwarming. Daarnaast dansen we ons ook lekker warm met de liedjes van ‘Just Dance’.

We zijn druk bezig met het werken voor Kerst. Niet alleen zijn we druk bezig met Kerst. In groep 5 rekenen we tot 1000. We maken sprongen van 25, 50, 75 en 90. In groep 6 gaan we verder met het onder elkaar uitreken van plus en minsommen. De plussommen gaan heel goed. De minsommen zijn nog best moeilijk, hier oefenen we extra mee. Met taal beginnen we in groep 5 over de nacht en in groep 6 gaat het over zeebenen.

Ten Slotte genieten we drie dagen in de week van het schoolfruit (zie de foto).

Volgende week moeten we nog naar school en dan hebben we heerlijk vakantie.

Hieperdepiep Hoera voor:
Er zijn de komende weken geen kinderen jarig.

Toetsen/huiswerk/belangrijke data

De komende weken hebben we geen toetsen.
Blijf je tafels goed oefenen.

http://www.spelletjesplein.nl/rekenen-tafels/ is een handige site om de tafels mee te oefenen.

Tips voor thuis en doelen van groep 5/6

Taal
Tijdens de taallessen in groep 5 werken we over de nacht. De kinderen leren woorden dit horen bij dit thema, bijv. aardedonker, dutten en dommelen. Aan het eind van dit blok schrijven de kinderen een nachtgedicht en lezen deze voor.

In groep 6 is het thema zeebenen. De kinderen leren de woorden de vloot, het vrachtschip, de veerboot en het passagiersschip. Aan het eind van dit blok kunnen de kinderen een zeemanslied schrijven en zingen J

In groep 5 maken de kinderen plus en minsommen tussen de 100 en 1000.
In groep 6 maken de kinderen een eerste stap naar vermenigvuldigen onder elkaar.

Spelling
In groep 5 wordt de volgende spellingscategorie aangeboden in blok 3; kilowoord: ik hoor de /ie/ maar schrijf de /i/. Daarnaast wordt het bijvoeglijk naamwoord aangeboden.

In groep 6 worden de volgende spellingcategorieën aangeboden; taxiwoord: ik hoor de /ks/, maar schrijf de /x/.

Chefwoord: ik hoor /sj/, maar ik schrijf /ch/. Daarbij wordt bij de werkwoordspelling stam+ t aangeboden en bij grammatica gaat het over het bijvoeglijk naamwoord met aardrijkskundige namen.

Renske Buurman