Wat is er weer hard gewerkt de afgelopen weken. De eerste hoofstukken zijn afgerond en de eerste toetsen zijn gemaakt. Dit ging al heel goed! Daarnaast zijn de kinderen bezig geweest met het maken van een verhaal en het maken van een informatiebord, deze hebben de kinderen gepresenteerd aan de rest van de klas. Tussen de lessen door doen we af en toe Engelse spelletjes. Deze week moesten de kinderen een dier in gedachte nemen en deze beschrijven. De anderen moesten raden welk dier het was, dit allemaal in het Engels. Deze week veranderen we de tafelgroepjes, altijd weer spannend naast wie je nu zit. Volgende week gaan we in groep 6 starten met de verplichte weekopdrachten. Ten slotte starten we in beide groepen met de spreekbeurten. Hiervoor heeft uw kind een brief/schema meegekregen.

Schoolreisje:
Eindelijk is het dan zover.
Vrijdag 20 oktober gaan groep 5, 5/6, 6 en 7 op schoolreisje.
We gaan fietsen en zwemmen. We starten bij school. Vanaf school gaan we in groepjes een route fietsen waarbij verschillende opdrachten gemaakt moeten worden. Na de fietstocht komen we aan bij het zwembad waar we lekker gaan zwemmen. De kinderen krijgen bij het zwembad iets lekker. Een broodje en drinken moeten de kinderen zelf meenemen.

Wat moeten de kinderen meenemen:

• Eigen lunchpakket.
  • Fiets
  • Zwemkleding.

Voor het begeleiden van de groepjes tijdens het fietsen, zoeken wij nog ouders. Vindt u het leuk om een groepje te begeleiden, kan u zich hiervoor opgeven (r.buurman@conod.nl). Bij het zwembad is voldoende begeleiding aanwezig.

Hieperdepiep Hoera voor:

Er zijn de komende weken geen kinderen jarig.

Toetsen/huiswerk

Maandag 16 oktober heeft groep 5 toets thema dierentuin van taal.
Tafels leren. De kinderen van groep 5 hebben de tafels van 6, 8 en 9 meegekregen.
http://www.spelletjesplein.nl/rekenen-tafels/ is een handige site om de tafels mee te oefenen.

Tips voor thuis en doelen van groep 5/6

Aardrijkskunde In beide groepen zijn we gestart met aardrijkskunde. De kinderen van groep 5 weten wat het verschil is tussen een luchtfoto en een kaart. Ze hebben Nederland van boven getekend. Daarnaast gaan de kinderen leren hoe ze een kaart moeten lezen en wat een legenda is.

In groep 6 hebben we het gehad over dijken. Wat is een zomer/winterdijk en welke functie heeft deze dijk. De kinderen leren op een kaart aflezen waar water is en ze leren welke verschillende onderdelen er in een rivier zijn en kunnen deze herkennen en benoemen.

Groet,

Renske Buurman