Zowel met rekenen als met spelling starten we met een nieuw blok. Groep 5 leert de voltooide tijd en de regel van de politie woorden. In groep 6 herhalen we de regel van het kilo woord en leren de kinderen de regel van de route woorden. Met rekenen leren de kinderen in groep 5 hoe ze de oppervlakte moeten berekeken en gaan we verder met de sommen plus en min onder elkaar. Ook groep 6 gaat de oppervlakte berekenen, maar hierbij wordt gebruik gemaakt van een schaal.

Aanstaande maandagochtend hebben we een kunst en cultuur ochtend. Door verschillende docenten wordt er les gegeven in bijvoorbeeld kunst of media.

Talentenochtend

Stop motion Ik heb stop motion gedaan. Als je niet weet wat stop motion is, dat zijn allemaal foto’s die achter elkaar afgespeeld worden. Net zo als ‘Buurman en Buurman’, dit zijn eigenlijk gewoon klei poppetjes. Ik denk dat 1 aflevering wel 1200 foto’s zijn.

Lotte van Slageren

Tulpen

Wij moesten tulpen vouwen en beeldjes maken eb dat was heel leuk, want je werd er vies van.

Tess van Weringh

2 mei wordt Tess 9 jaar
13 mei wordt Anna 9 jaar

Toetsen/huiswerk

Voor groep 5: oefen al je tafels. Je krijgt hier binnenkort een toets over.

Renske Buurman