En dan is het alweer lente. Afgelopen weken zijn we bezig geweest met het afronden van het thema Eskimo en ondergronds van taal. Daarnaast zijn we in groep 5 begonnen met het thema noodweer en in groep 6 met het thema sport. Met spelling werken de kinderen over de cent woorden en de komma s meervoud woorden. In groep 6 leren de kinderen over verkleinwoorden met een lange klank en leren de kinderen de regel van de cadeau woorden. Met rekenen werken de kinderen van groep 5 over soorten grafieken en ronden we binnenkort blok 4 af. Ook groep 6 sluit binnen kort dit blok af met een toets. In groep 6 hebben we met sommen gewerkt met een breuk als deel van hoeveelheid. Maandag 9 april heeft groep een muziekcarrousel. Er zijn vier instrumenten die centraal staan: gitaar, viool, dwarsfluit en klarinet.

Dinsdag 10 april hebben we geen gym omdat we dan het eindfeest hebben van het leesvirus. We gaan op de fiets naar ‘de Ludinge’, de kinderen moeten op deze dag dus de fiets meenemen.

Bezoek Drents Archief

We gingen met de bus naar he Drents Archief en we gingen naar de kelder. Een mevrouw vertelde over Berend Botje. Ze zei dat Berend Botje op groeide in Laatwout en toen deelde ze ons in groepjes van drie kinderen. Toen gingen we een spel doen op de computer. We moesten een medaille vinden van Berend Botje. Er waren koffers en in een koffer zat een medaille en daarna deden we een quiz over Berend Botje.

Lotte Muskee en Jonas

12 april wordt Lisanne 9 jaar.

Belangrijke data

9 april muziekcarrousel voor groep 5.

Dinsdag 10 april eindfeest van het leesvirus. Fiets mee

Toetsen/huiswerk

18 april heeft groep 5 een rekentoets over blok 4.
19 april heeft groep 6 de rekentoets.
18 april heeft groep 5 een spellingstoets
19 april heeft groep 6 een spellingstoets.

Renske Buurman