Twee weken geleden heb ik samen met de klas mijn verjaardag gevierd. Leuk dat er kinderen verkleed waren en dat enkele kinderen iets hadden voorbereid voor dit feest. We hebben met elkaar gezellige dag gehad vol spelletjes, quizjes, film en lekkere dingen. Ik wil iedereen bedanken voor het gezamenlijke cadeau van de klas, een theaterbon. Wat een geweldig leuk idee! Ontzettend bedankt!

Vorige week is het Leesvirusproject afgesloten met het Leesvirusfeest. We gingen met elkaar op de fiets naar de Ludinge. Daar hebben we buiten eerst het Ren-je-rotspel gedaan met allerlei vragen over de boeken. Daarna waren er binnen allerlei leuke opdrachten (knutselen, puzzelen, spelletjes enz.) die aansloten bij de gelezen boeken. Natuurlijk werd ook de winnaar van het project bekend gemaakt. Onze klas heeft het fantastisch gedaan en was één van de vier winnende groepen. We hebben hiermee een mooi leesboek voor de groep gewonnen. Het project is hiermee afgesloten. Gelukkig blijven alle besmettelijke boeken nog even in onze klas, want we zijn er nog lang niet mee uitgelezen. Het leesvirus heeft ons goed te pakken!

A.s. maandag 23 april hebben de kinderen weer een ochtend in het kader van “Historie met een knipoog”. Dit project gaat over de geschiedenis van de gemeente Tynaarlo. We zijn al eerder op bezoek geweest in het Drents Archief en nu krijgen we bezoek van enkele kunstenaars. De kinderen van onze groep krijgen lessen in beeldende vorming, media en drums.

Ons natuurthema van Argus Clou gaat dit keer over bouwen en stevigheid. We gaan kijken hoe ons lijf in elkaar zit, welke botten, gewrichten en organen we hebben en hoe je een stevige constructie kunt bouwen. Voor dit onderwerp hebben we een schitterende kijkplaat in de klas hangen waarop botten, spieren en organen te zien zijn. Elke keer zie je wat anders…

Morgen zijn de Koningsspelen en het Koningsontbijt. Denkt iedereen er nog even aan om bord, beker en bestek mee te nemen? Voor het sportgedeelte is het belangrijk om binnen- én buitenschoenen mee te nemen. Het zal af en toe even tijd kosten om te wisselen, maar op deze manier kunnen we ook enkele onderdelen buiten uitzetten. We gaan er een gezellige dag van maken!

Spreekbeurten

Op vrijdag 20 april houdt Martijn zijn spreekbeurt. Daarna vallen er enkele vrijdagen uit. Pas op 25 mei gaan we verder. Dan is Dianne aan de beurt.

Verjaardagen

We hebben deze maand nog één jarige, want op maandag 23 april is Lente jarig. Zij wordt dan 10 jaar! Alvast van harte gefeliciteerd!

Henk Jan Dorgelo