Vorige week vrijdag heeft de hele klas meegedaan aan het uni-hockeytoernooi voor groep 5 en 6. In teams van 4 kinderen is er een toernooi gespeeld tegen 3 andere scholen. Wat was het leuk en wat is er fanatiek gespeeld. Iedereen heeft het geweldig gedaan. Ook was het leuk om te zien dat alle groepen zich prima konden redden en zelf steeds op tijd klaarstonden voor elke wedstrijd. Een toernooi is dus meer dan sport alleen…!

Het volgende sporttoernooi staat ook alweer voor de deur, want op 21 maart doen we mee aan het zwemtoernooi. Samen met de andere groep 5 hebben we 4 teams samengesteld. Ook is het gelukt om voor elk team een begeleider te vinden. Naast de estafetteteams doen bijna alle kinderen ook mee aan de individuele wedstrijd. Natuurlijk hopen we op een gezellig en sportief toernooi met veel supporters!

Kinderen die meedoen aan het toernooi, moeten om 13.00 uur in het zwembad zijn. Ze fietsen om ca. 12.45 uur vanaf school met hun groepsbegeleider naar het zwembad. De kinderen moeten daarom hun zwemspullen ’s morgens alvast mee naar school nemen!

De gymlessen op vrijdag zien er de komende weken iets anders uit. Op vrijdag 16 maart is er geen gym i.v.m. een sportdag van het Zernike College. Een week later, op 23 maart doen de kinderen mee aan een judo-clinic. Deze les vindt ’s morgens plaats.

Deze week zijn we gestart met het nieuwe blok van rekenen. In blok 4 leren de kinderen o.a.:

• omtrek uitrekenen
  • getallen tot 1000 optellen en aftrekken
  • grote keersommen zoals 7×13 uitrekenen d.m.v. splitsen
  • prijzen van artikelen met korting uitrekenen
  • grafieken aflezen
  • grote deelsommen zoals 72:6 uitrekenen d.m.v. splitsen
  • afstanden op de kaart uitrekenen

Ook met Argus Clou zijn we aan een nieuw hoofdstuk begonnen. Deze keer is aardrijkskunde aan de beurt. De nadruk ligt op een stukje burgerschap. We kijken o.a. naar groepen binnen de samenleving en de groepen waar kinderen ook zelf deel van uitmaken. Binnen elke groep (gemeente, sportclub, thuis, school) gelden regels en worden er grenzen aangegeven. Daaraan gekoppeld kijken we ook naar grenzen in Nederland.

Bij dit hoofdstuk hoort ook weer een stukje topografie. Binnenkort krijgen de kinderen dit mee naar huis om thuis te oefenen voor de toets.

Spreekbeurten

De komende weken zijn de volgende kinderen aan de beurt om hun spreekbeurt te houden:

Vrijdag 16 maart: Marijn
Vrijdag 23 maart: Stephan
Vrijdag 6 april: Sterre

Verjaardagen

We hebben deze maand nog één jarige. Op 29 maart in Stephan jarig. Hij wordt dan 9 jaar. Alvast van harte gefeliciteerd!

Henk Jan Dorgelo