A.s. vrijdagochtend krijgen we een bijzondere verkeersles. De hele school doet dan mee aan het project Streetwise van de ANWB. Voor onze klas heet de les “Hallo auto”. De kinderen leren hoe ze rekening kunnen houden met auto’s in het verkeer. Natuurlijk kun je dat het beste leren door het zelf te ervaren. Daarom vindt deze les buiten plaats op een afgezet stuk weg bij De Zwet.

Deze week hebben we bij tekenen en calligrammen gemaakt. Een calligram is een bijzondere tekening die helemaal bestaat uit woorden. Op Google afbeeldingen zijn hier talloze voorbeelden van te vinden. Op de foto bij dit groepsnieuws staan enkele mooie calligrammen uit onze klas.

Met onze methode Argus Clou zijn we aan een nieuw hoofdstuk begonnen. Deze keer is geschiedenis aan de beurt. We zijn aanbeland bij de tijd na de Middeleeuwen. In Nederland veranderde veel. Grote meren in het westen van het land werden ingepolderd d.m.v. molens. Het nieuwe land bracht rijkdom. Ook door de handel in de Gouden Eeuw en de opkomst van Amsterdam als centrum van die wereldhandel werd Nederland echt een welvarend land.

Op woensdag 21 maart mogen de kinderen weer meedoen aan de jaarlijkse schoolzwemtoernooi in Aqualaren. Kinderen kunnen zich opgeven voor een estafetteteam (4X25 meter schoolslag) en/of een individuele wedstrijd (25 meter vrije slag). Voor elk estafetteteam is een begeleider nodig. U kunt zich hiervoor opgeven via uw kind. Ik hoor het graag. Ook bij dit toernooi zijn supporters natuurlijk van harte welkom. De wedstrijden duren van 13.15 tot ca. 16.00 uur.

Talentenochtend
7 en 14 maart organiseren we een talentenochtend (11 tot 12 uur) voor de groepen 3, 4 en 5. Kunt u heel goed kaarten maken of bent u handig met hout en wilt u graag helpen? Dan mag u zich opgeven door een mail te sturen naar juf Renske: r.buurman@ckcdrenthe.nl

Spreekbeurten
De komende weken zijn de volgende kinderen aan de beurt voor hun spreekbeurt:

Vrijdag 23 februari: Oscar

Vrijdag 9 maart: Frederique

Vrijdag 16 maart: Marijn

Verjaardag!
Op 8 maart is Evander jarig. Hij wordt die dag 8 jaar. Alvast van harte gefeliciteerd, Evander!

Tenslotte
Na een paar weken hard werken is iedereen toe aan een welverdiende voorjaarsvakantie. Ik wens iedereen een goede week. Geniet van sneeuw en ijs of gewoon lekker van een paar vrije dagen!

Henk Jan Dorgelo