Het is alweer bijna december! Dat betekent: bijna Sinterklaas. In de klas hebben we lootjes getrokken en ik heb van veel kinderen gehoord dat ze al druk met hun surprise en gedicht bezig zijn. We vieren het feest natuurlijk op dinsdag 5 december. Iedereen mag dan zijn surprise vóór half 9 alvast in het lokaal brengen. Daarna snel weer naar buiten om samen met alle kinderen op Sinterklaas met zijn Pieten te wachten. Als die de lagere groepen bezoeken, gaan wij in de klas om de beurt onze surprises uitpakken. Natuurlijk is het leuk om aan het eind te raden wie voor wie iets gemaakt heeft…

’s Middags blijven we nog even in de Sinterklaassfeer en gaan we met groep 5 t/m een Sinterklaascircuit met veel verschillende spelletjes doen.

Ook de gymlessen staan de komende week in het teken van Sinterklaas. Op maandag 4 december gaat juf Esther met groep 3 t/m 6 een speciale Sinterklaasgymles geven. Dat betekent dat onze klas voor één keer op maandag gym heeft. Natuurlijk vervalt de gymles op dinsdag 5 december.

Vorige week maandag heeft onze klas bezoek gekregen van kinderboekenschrijver Jozua Douglas. Hij heeft ons van alles over zijn werk en zijn boeken vertelt en laten zien. Natuurlijk mochten er ook vragen gesteld worden en kreeg iedereen na afloop een kaart met een echte handtekening.

Schoenmaatjes
Onze klas doet mee aan het project Schoenmaatjes van Edukans. In de klas staan 4 schoenendozen die gevuld gaan worden voor kinderen in kansarme gebieden, zodat zij ook een kans op onderwijs krijgen. Als het goed is heeft u hierover een folder gekregen. De bedoeling dat we zelf spullen meenemen om deze dozen te vullen. Het gaat dan om schoolspullen als pennen, (kleur)potloden en schriften, maar ook artikelen als een tandenborstel, tandpasta en zeep Daarnaast is het leuk als de dozen aangevuld worden met een knuffel of andere leuke en nodige extra’s. In de folder kunt u precies lezen wat er in de dozen mag. De kinderen hebben ervoor gekozen om twee dozen voor een jongen en twee voor een meisje te vullen, elk in de leeftijd van 7 tot 11 jaar.

Maar… helaas hebben we op moment nog lang niet genoeg spullen om 4 kinderen blij te maken. We hebben inmiddels genoeg tandenborstels, maar van de overige artikelen ontbreekt nog veel. In de klas hangt een lijst met wat er nog nodig is. Ik hoop dat we ook deze artikelen bij elkaar kunnen krijgen en zo toch 4 kinderen blij kunnen maken. Als u wilt weten wat er nog nodig is, kunnen de kinderen of ik u dat zo vertellen.

Spreekbeurten
Binnenkort staan de volgende spreekbeurten gepland:
1 december: Evander
8 december: Janou
15 december: Viggo

Ik wens iedereen die Sinterklaas gaat vieren een fijne en gezellige pakjesavond.

Met vriendelijk groeten,

Henk Jan Dorgelo