Sint Maarten is weer achter de rug en dat betekent dat de decembermaand er weer aan komt. Voor velen is dat de gezelligste maand van het jaar. Daar willen we op school graag aan meedoen.

We beginnen natuurlijk met Sinterklaas. Als het goed is, heeft u allemaal een brief gekregen met informatie over het Sinterklaasfeest in groep 5. Voor sommige kinderen is het misschien nodig om daar thuis even over te praten…

Volgende week maandag gaan we lootjes trekken. Het zou fijn zijn als iedereen dan zijn ingevulde lootje weer op school ingeleverd heeft. Het feest zelf vieren we op dinsdag 5 december. Daarvoor kopen alle kinderen een cadeautje van €3,50 en maken er een leuke surprise en een kort gedichtje bij. Veel plezier gewenst bij de voorbereidingen.

Sinds een paar werken is meester Gert bij ons in de klas. Hij loopt stage en is elke dinsdag aanwezig. Hieronder stelt hij zichzelf even voor:

Misschien hebben jullie het al gehoord maar uw kind heeft sinds een paar weken een stagiair in de klas. Ik ben Gert Raven en ik ben 18 jaar. Ik heb vorig jaar mijn havo afgerond. Dit jaar ben ik begonnen met de pabo aan het Stenden in Groningen. Mijn hobby is voetbal, ik voetbal zelf bij V.V. Gorecht in A1. Ik denk dat ik veel ga leren bij uw kind in de klas en ga er vanuit dat ik samen met de klas veel plezier ga beleven op de dagen dat ik stage loop.

Met vriendelijke groet,

Gert Raven

In de klas werken we af en toe met Code.org. Hiermee leren we om eenvoudige programmeeropdrachten uit te voeren op de iPad, zoals een route maken door een doolhof of een tekening maken. Door middel van het geven van een serie opdrachten proberen ze hiervoor een programma te schrijven. Het is leuk om te zien hoe ze hier fanatiek en creatief mee bezig zijn.

Activiteiten komende weken
A.s. maandag krijgen we een schrijver op bezoek. Op die dag maken de kinderen kennis met Jozua Douglas. In de klas hebben we al enkele boeken van hem besproken en ook wordt er elke dag voorgelezen uit “Het beest van Boebalim”. Vooraf gaan we in de klas vragen bedenken die we aan Jozua Douglas kunnen stellen, want iedereen is wel heel benieuwd hoe je dat nou doet, boeken schrijven.

Op dinsdag 21 november organiseert meester Jordi een atletiektoernooi. Dit betekent dat we deze ochtend van 8.45 tot 10.30 uur een actief programma hebben in De Zwet. In het vorige Tolbriefje heeft u hierover meer kunnen lezen.

Voor deze dag is ouderhulp van harte welkom. Daarvoor kunt u contact opnemen met meester Jordi: jordivijselaar@hotmail.com of 06-40840405.

We hopen op een gezellige en sportieve ochtend.

Op woensdag 22 november doen er 9 kinderen van onze klas mee aan het volleybaltoernooi. We hebben afgesproken dat deze kinderen gewoon op school blijven eten en daarna onder begeleiding samen naar De Zwet gaan. Als het toernooi is afgelopen, mogen de kinderen opgehaald worden of zelf naar huis gaan. Op dit moment heb ik nog geen spelschema ontvangen, waardoor ik niet precies weet hoe lang het toernooi duurt.

Spreekbeurten
Afgelopen week zijn we gestart met de spreekbeurten. Deze houden we altijd op vrijdagochtend. Kinderen die vooraf iets moeten voorbereiden of klaarzetten, doen dat in de pauze. Veel kinderen maken een Powerpoint voor hun spreekbeurt. Het is handig als ik deze vooraf krijg, zodat we even kunnen kijken of alles werkt. Deze kan op een USB-stickje meegenomen worden, maar mailen ( hj.dorgelo@conod.nl ) mag natuurlijk ook.

Binnenkort staan de volgende spreekbeurten gepland:

17 november: Ode
23 november: Lente