De CITO-toetsen zijn klaar. Vorige week zijn alle toetsen nagekeken en geanalyseerd. Voor kinderen die de afgelopen periode extra hulp hebben gekregen, wordt goed gekeken of die hulp ook resultaat heeft gehad. Ook de prestaties van andere leerlingen worden natuurlijk goed in de gaten gehouden. Indien er aanleiding toe is, zult u worden uitgenodigd voor het 15-minutengesprek op 6 of 10 juli.

Afgelopen week hebben twee nieuwe leerlingen een ochtend meegelopen in onze klas. Roos en Rosalie komen uit Zuidlaarderveen en zullen na de vakantie bij ons op school in groep 6 komen. Omdat de verdeling van de leerlingen over beide groepen nog niet klaar is, blijft het nog even spannend bij wie ze in de klas zullen komen. In ieder geval hebben wij ze op een leuke manier met ons en onze school kennis laten maken en vonden ze het hartstikke gezellig hier. Een goed begin!

In de klas hangen weer een paar heuse kunstwerken. We hebben een tekenles gehad over de Spaanse kunstenaar Joan MirĂ³. Zijn manier van werken is voor ons inspiratie geweest om in groepen van 3 of 4 kinderen schitterende abstracte, kleurrijke tekeningen te maken. Op de foto ziet u het resultaat van een groepje. Wat het is? Dat weten we zelf ook niet. Iedereen ziet er iets anders in en dat is juist het leuke!

Deze week gaan onze natuurlessen over voedsel. De kinderen hebben geleerd over het nut van verschillende soorten voedsel. Als het goed is, hebben ze ook allemaal een dag lang bijgehouden wat ze gegeten en gedronken hebben. Dat hebben ze opgeschreven in de Schijf van vijf, zodat ze zelf ook kunnen zien hoe gevarieerd hun voedsel is en welke bouw-, brand- en hulpstoffen in hun voedsel zitten.

Tom, Rick en Kimberly hadden bij deze lessen een leuke tip over vezels. We hebben met de klas een uitzending hierover bekeken en weten nu waarom vezels in ons voedsel belangrijk zijn…

Verjaardagen
We hebben nog flink wat te vieren de komende weken! Allereerst wordt Sven op 1 juli 9 jaar. Op 5 juli is Quinn jarig. Ook hij wordt 9 jaar. Vlak daarna, op 9 juli, viert Bas ook zijn 9e verjaardag. Allemaal alvast van harte gefeliciteerd!

Huiswerk
Vanuit het laatste hoofdstuk van aardrijkskunde hebben we een topokaartje ingevuld met enkele Nederlandse plaatsen. De kinderen krijgen dit kaartje deze week mee naar huis. Ook zal er een leeg kaartje meegegeven worden. Hiermee kunnen ze de plaatsen goed oefenen. Op donderdag 6 juli krijgen ze een toets hierover. Natuurlijk zullen we ook op school aandacht aan deze kaart besteden.

Ik meld ook alvast dat op donderdag 13 juli het laatste controledictee afgenomen wordt. Volgende week doen we eerst het signaaldictee en daarna krijgt iedereen de woorden mee om thuis te oefenen.

Henk Jan Dorgelo