Algemeen gedeelte

Deze week staat in het teken van de Koningspelen. Vrijdag beginnen we met het ontbijt in de klas en gaan we rond 9.00 uur naar de Zwet. Onder begeleiding van een aantal ouders die zich hadden opgegeven gaan we vanaf 9.30 uur in circuit vorm spelletjes/sporten doen.

De kinderen nemen hun fruittas mee naar de Zwet voor de fruit pauze.
Rond 12.00 uur zijn we weer op school voor de lunch.

De middag zal ook nog in het teken van de Koningspelen staan, maar dan gewoon in de klas.
Belangrijk is dat u erom denkt dat de kinderen vrijdag  dus ook hun gymtas mee nemen naar school.

Maandag doen we mee aan de kunst en cultuur ochtend (historie met een knipoog). Aangezien deze workshops beginnen om 8.45 en eindigen om 12.00 uur,  gaat de gymles voor een keertje niet door.

Woensdag 25 april doet er een aantal kinderen (die zich hebben opgegeven) mee aan het voetbaltoernooi.
De ouders die zich hebben opgegeven om te begeleiden krijgen begin volgende week nog een wedstrijd schema. Als u wilt weten in welk groepje uw kind is ingedeeld, kom gerust even langs. Het toernooi begint om 14.30 uur en de prijsuitreiking is om 17.00 uur.
Natuurlijk is iedereen van harte welkom om naar het sportpark van fc Zuidlaren te komen om de voetbal-lers/-sters aan te moedigen.

Zowel met rekenen als taal/spelling ronden we blok 5 volgende week af en starten we na de meivakantie met het laatste blok.
De tafel van 6 , + en – sommen tot 100, delen, klokkijken en geldrekenen worden hierin aangeboden, geoefend, geautomatiseerd.

Met taal en spelling worden alle reeds aangeboden categorieën geoefend en leren we naast de werkwoorden ook wat zelfstandige naamwoorden zijn.

Lief en leed

Vandaag is Kars jarig , hij is 8 jaar geworden, hiep hiep hoera!
Sophie is 24 april onze volgende jarige Jet.

Oefenen de tafel van 6. (natuurlijk de andere tafels ook blijven herhalen).
Zoals net genoemd komt in het laatste rekenblok o.a  geld (bedragen betalen/ wisselgeld berekenen) aan de orde. Misschien is het een idee om tijdens het boodschappen doen hier ook aandacht aan te besteden/met uw kind te bespreken hoe veel alles kost  en hoe te betalen. Geef je een hoger bedrag ? Hoeveel krijg je dan terug enz.

groeten ,

Alette van Leeuwen