Algemeen gedeelte
Nog een paar dagen en dan is het alweer vakantie, wat gaat het schooljaar toch snel.

Vanaf deze week mogen de kinderen die de klasse dienst zijn, voorwerpen (foto/ speelgoed / knuffel enz) meenemen. De hele week staan zij in de groep centraal.

Aan het einde van de week mogen de kinderen erover vertellen. Ook bedenken we complimenten voor de zonnen van de week, die we voor ze opschrijven.

Vrijdag komt de ANWB Streetwise bij ons op school.
Ons onderdeel van het programma vindt plaats in de Zwet. Het onderdeel heet “blik en klik”.  Hierbij staan de onderdelen oversteken, fietsen in het verkeer en het gebruik van de auto gordel centraal. Om 8.30 uur lopen we direct naar de Zwet en we zijn ongeveer om 10.00 uur weer terug op school.

De kinderen mogen deze week een schoenendoos meenemen, we zijn namelijk van plan om er een kijkdoos  van te maken .

Na de vakantie (21 maart) doen we mee met het zwemtoernooi. Wilt u aan mij doorgeven of uw kind mee mag doen?

Ik maak dan groepjes van 4 kinderen . Ieder groepje heeft 1 ouder als begeleider. Als u dit leuk vindt,  kunt u dat ook aan mij doorgeven

De zwemschema’s worden een of twee dagen van te voren aan de begeleiders uitgedeeld.

Met rekenen oefenen we momenteel veel met klokkijken, getallen via het ronde tiental op tellen/ aftrekken en automatiseren we de tafels. ( 1,2,3,5,10 ) en na de vakantie starten we met de tafel van 4.

Met spelling/ grammatica, hebben we deze week geleerd wat een werkwoord is en kunnen we in een zin het werkwoord onderstrepen.

Lief en leed
De eerstvolgende jarige job is Jorn, hij wordt 2 maart 8  en Nieck is de dag erna aan de beurt, 3 maart wordt ook hij alweer 8 jaar. Alvast gefeliciteerd!.

Tips
Oefenen met de bovengenoemde tafels !! Als de kinderen de tafels doorelkaar kunnen opzeggen , krijgen ze een sticker voor de desbetreffende tafel. Hebben ze voor alle tafels een sticker, dan volgt een tafeldiploma !

Wens ik alvast iedereen een fijne vakantie,

Groeten Alette van Leeuwen.