Ja, de lente is nu echt begonnen! Wat een lekker weer. Hier hebben we ook extra van genoten door een aantal lessen buiten te doen. Zo zijn we bijvoorbeeld met een spellingsles naar buiten geweest, de kinderen gingen met stoepkrijt woorden opschrijven bij de juiste categorie. Ook hebben we de werkboekjes mee naar buiten genomen en hebben heerlijk buiten gewerkt. Echt genieten! Nog een paar weken en dan kunnen we hopelijk ook met mooi weer, genieten van de meivakantie.

ICO – vosjesmuziek
Op maandag 9 april hebben we muziekles gehad met het thema: vosjesmuziek. We hebben alle geluiden ontdekt die vosje boven de grond kon horen, we hebben ook zelf muziek gemaakt. Dit hebben we met instrumenten gedaan maar ook met ons eigen lijf. Overal zit muziek in! Na de meivakantie komt er weer een docent langs en dan gaan we aan de hand van een prentenboek muziek maken en liedjes zingen.

Schilderles
Afgelopen donderdag, 19 april, is de oma van Marit bij ons in de klas geweest en zij heeft ons schilderles gegeven. Binnen hebben de kinderen eerst een schets gemaakt en daarna zijn we lekker naar buiten gegaan en hebben we daar geschilderd. Wat ontzettend leuk dat een oma met zo’n talent ons les kon geven! De schilderijen zijn natuurlijk te bewonderen tijdens onze tentoonstelling (zie het kopje tentoonstelling voor meer informatie).

Cultuurmenu – beeldende les
Maandag 23 april hebben we een cultuurochtend. We krijgen een beeldende les en een drumles. We zijn benieuwd! De gymles komt deze dag te vervallen.

Voetbaltoernooi
Op woensdag 25 april is het voetbaltoernooi. We hebben in groep 3 twee teams die mee doen. Het toernooi is op het hoofdveld van FC Zuidlaren aan de Wenakkers. Het toernooi begint om 14.30 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Het zou leuk zijn als de kinderen een tolshirt aan doen. Als jullie geen eigen shirt hebben zijn deze te leen op school. Volgende week worden er ook shirts op school verkocht. Iedereen die mee doet, veel succes!

Een brief van de Koning!
Vorige week werd er bij ons een bijzondere brief bezorgd, een brief van de Koning! De koning heeft aan onze klas gevraagd of wij een nieuw huis willen ontwerpen. Een mooi en bijzonder huis, met veel kleur en groot genoeg voor het gezin van de Koning. Wat een bijzondere opdracht! De kinderen zijn meteen in groepjes aan de slag gegaan en wat wordt er hard geknutseld zeg! De kinderen mogen ook, in overleg met ouders, spullen van huis meenemen om te gebruiken bij het knutselen. Dit kunnen doosjes zijn, kurken, flessen etc., maar ook lego, playmobil en dergelijke voor de aankleding van het huis.

Tentoonstelling afsluiting thema kunst
Voor de meivakantie sluiten we van lijn 3 thema 9: kunst, alweer af. We hebben de afgelopen weken heel hard geknutseld aan een ontwerp voor een huis voor de Koning en Koningin. Deze, en andere kunstwerken kunnen op donderdag 26 april van 13.30u – tot 14.00u worden bewonderd.

Lezen
Wij zijn gestart met thema 9, kunst. We leren in dit thema van alles over kunst. Ook leren we verschillende woorden lezen, we leren woorden die beginnen met –be, -ge en –ver lezen, we leren verkleinwoorden lezen en woorden met –aai, -ooi, oei. Tip: spelletje om thuis te spelen: galgje. Het bekende spelletje galgje is een leuke manier om thuis te oefenen met lezen en spellen. Laat uw kind een woord bedenken. Uw kind zet evenveel puntjes op papier als dat er letters in het woord zitten (let op: au, ie, ui, oe, eu, ee, oo, aa, sch, ch, ng en nk zijn in Lijn 3 1 letter, dus 1 punt!). U raadt de letters. Letter fout? Dan maakt het kind een deel (streep) van de tekening van een ‘galg’. Letter goed? Uw kind zet de letter op de juiste plaats(en) in het woord. Raadt u het woord voordat de galg af is?

Rekenen
We blok 5 afgesloten met een toets en we starten daarmee alweer met het laatste blok, blok 6. In dit blok zullen we verder gaan oefenen met plus en minsommen tot de twintig. Ook gaan we tientallen splitsen, in het getal 23 zitten twee tientallen en 3 ‘lossen’. Ook zullen we regelmatig redactiesommen gaan oefenen, een verhaaltje waaruit de kinderen zelf de som moeten halen en oplossen.

Jarigen
Op 18 mei, na de vakantie, is Rosalie jarig. Alvast van harte gefeliciteerd en we gaan er een mooi feestje van maken.