Letterfeest
Voor de vakantie hebben we het letterfeest gehad. Wat was het een succes! Soms was het even zoeken maar uiteindelijk hebben alle kinderen alle letters gevonden. Heel fijn dat jullie ouders, oppassers, opa’s/oma’s erbij konden zijn, dat maakte het feest helemaal compleet!

Streetwise ANWB
Vrijdagochtend, na het letterfeest, hebben de kinderen een verkeersproject gehad: Streetwise. Dit werd georganiseerd door de ANWB. De kinderen hebben geleerd om veilig over te steken over het zebrapad en tussen twee auto’s. Ook hebben de kinderen geleerd waarom je in de auto een gordel en autostoeltje moet gebruiken en op welke manier je gordel veilig zit. De kinderen mochten ook allemaal even meerijden met de auto en een ‘noodstop’ maken, uiteraard met de gordel goed vast! Het was erg leerzaam maar vooral ook super leuk!

Geen gymnastiek
Aanstaande vrijdag, 16 maart, is er geen gymnastiek. De Zwet is dan in gebruik door het Zernike, zij hebben dan een sportdag in de Zwet. Wij zullen met groep 3 buiten gaan spelen op het plein en hier ook een aantal tikspellen doen zodat we wel lekker in beweging zijn.

Judoles
Op vrijdag 23 maart krijgen de kinderen een introductieles judo. Deze les valt onder de reguliere gymles. De kinderen kunnen op deze manier kennis maken met de sport Judo.

Even voorstellen:
Ik ben Deborah van der Molen en ben 18 jaar oud. Ik doe de opleiding Onderwijsassistent op het Noorderpoort college in Groningen. Voor mijn opleiding kom ik hier 20 weken stage lopen op de maandag in groep 5/6 en op de donderdag en vrijdag in groep 3. In mijn vrije tijd werk ik bij de rooie kater en kijk ik graag films of lees ik boeken. Ik heb heel veel zin om deze 20 weken hier af te maken en veel ervaring op te doen.

Zwemtoernooi
Op woensdag 21 maart is het zwemtoernooi voor de groepen 3, 4 en 5. De wedstrijden beginnen om 13.15 uur en eindigen uiterlijk om 16.00 uur. De kinderen moeten om 13.00 uur aanwezig zijn. De kinderen zijn inmiddels opgegeven, de ouders van de kinderen die mee doen hebben een mail gekregen met verdere informatie. Natuurlijk mogen jullie, als je kind niet mee doet, ook met jullie kind komen om aan te moedigen! De kinderen die niet mee doen met het toernooi gaan gewoon tot 14.00u naar school. Wij wensen de kinderen alvast heel veel succes!

Lezen
In thema 7 hebben de kinderen geleerd wat samengestelde woorden zijn. Hier we op een leuke manier mee geoefend. De kinderen hebben zelf flitskaartjes gemaakt met samengestelde woorden, vervolgens lieten de kinderen deze kaartjes aan elkaar zien en moesten ze de woorden van elkaar lezen. Dit ging heel goed en was erg leuk om te doen! Wij starten aan het eind van de week alweer met thema 8 van Lijn 3: de schat. Het gaat over grote en kleine schatten, vondsten en de waarde van schatten. Jonge kinderen verzamelen en bewaren zelf vaak hun eigen ‘schatten’: steentjes, muntjes, enzovoort. Ook schatkaarten spreken tot de verbeelding.

Lezen met plezier. Lezen is leuk! We vinden het belangrijk dat uw kind met plezier leest. Ook thuis kunt u uw kind stimuleren om zo veel mogelijk te lezen. Er zijn in de bibliotheek geschikte boeken voor elk leesniveau. Probeer erachter te komen wat uw kind leuk vindt: houdt het van verhalen of juist van informatieve teksten? Zijn er onderwerpen die uw kind speciaal boeien? Laat het kind zelf ontdekken wat het leuk vindt. Kijk ook eens naar moppenboeken of strips. Het geeft niet als een boek qua leesniveau iets te moeilijk of makkelijk is. Zolang uw kind met plezier leest, is het goed. Veel leesplezier! Tip: spelletje om thuis te spelen: Maak geheimschrift: in alle woorden ontbreken de klinkers. Probeer samen woorden en zinnen te ontsleutelen. Dus wat staat hier: D kp wl wtr?

Spelling thuis oefenen – bloon.nl
We hebben voor alle kinderen een account aangemaakt op de site: www.bloon.nl. De kinderen kunnen op deze site bloon doen. Bloon is een methode-onafhankelijke manier van oefenen met spelling. De kinderen kunnen dit zowel op school als thuis doen.

BLOON =
Bekijken
Lezen
Omdraaien
Opschrijven
Nakijken
De kinderen loggen in met een loginnaam en wachtwoord. De kinderen hebben allemaal een eigen inlognaam. Dit is tol + voorletter en dan een cijfer. De kinderen krijgen vandaag hun persoonlijke inlogcode mee zodat er thuis ook geoefend kan worden. Het wachtwoord is voor iedereen: 3. Heel veel succes met oefenen!

Rekenen
Blok 4 is afgesloten met een toets en wij zijn inmiddels begonnen in blok 5. We hebben in de gymzaal het spel: jeu de boules gedaan maar dan met pittenzakken. Wat we hiervan geleerd hebben is dat je op verschillende manieren kan meten wie het dichts bij de kleine bal ligt. Naar dat het wel eerlijk moet, dus als je met voetstappen meet, moet wel dezelfde persoon telkens meten. Verder hebben we het gehad over welke aspecten heel belangrijk zijn bij meten, zoals: meten bij het begin en in een rechte lijn meten etc. Wij gaan in de blok ook verder met tellen tot en met 50, niet alleen tellen maar ook verschillende getallen in de goede volgorde zetten, wat is kleiner en wat is groter. Wat ook voorbij komt is het tiental uit het getal halen, dus dat de kinderen weten dat 14 = 10 + 4 en 37 = 30 +7. En dat sommen als je de som 5 + 2 maakt, je ook de som 15 + 2 makkelijk kunt maken.

Jarigen
Op 14 maart was Marit S. jarig, nog van harte gefeliciteerd! En op 17 maart is Michelle jarig, alvast gefeliciteerd!