Rapporten
Nog even en dan gaat het eerste rapport voor dit schooljaar weer mee naar huis. We hebben nog niet alle rapporten van de kinderen weer op school. Als er thuis nog een rapport ligt, willen jullie dan zorgen dat deze weer meegenomen wordt naar school? Dan kunnen wij het nieuwe rapport weer netjes in de map doen.

Muziekles
Op dinsdag 13 februari krijgen de kinderen ’s middags klarinetles. Juf Janita komt dan in de klas en geeft ons een workshop klarinet. We hebben er zin in en zijn erg benieuwd hoe dat zal gaan!

Olympische spelen
Op maandag 5 februari gaan de kinderen tijdens gymnastiek mee doen aan de olympische spelen. De gymtijden zijn daarom wat anders. De kinderen hebben dan gymnastiek van 12.30u tot 13.15u samen met groep 4. De kinderen moeten gewoon, net als anders, hun gymkleren meenemen en we gymmen ook gewoon in de Zwet.

Lezen
Feest! Dat is het nieuwe thema waarover wij werken met lijn 3, thema 6 alweer. Na dit thema kennen de kinderen alle letters al! We sluiten natuurlijk ook af met een feestje, het letterfeest! Dit feest is een verrassing voor de kinderen, dus niets zeggen! Het feest is op vrijdag 23 februari van 8.55u tot +/- 10.30u. De bedoeling is dat één ouder (of opa/oma etc.) van elk kind deze ochtend op school komt. Als beide ouders niet beschikbaar zijn op deze vrijdagochtend kan je kind ook eventueel met een andere ouder meelopen, willen jullie dit dan van te voren met de ouder overleggen? Voor verdere informatie zie de brief (deze krijgen jullie per mail). Tip: spelletje om thuis te spelen: zoek de letter. Uw kind kent nu alle letters. Die letters kom je overal tegen. Dit spelletje speel je bijvoorbeeld onderweg in de auto. Spreek samen een bepaalde letter af. Bijvoorbeeld: we zoeken naar de letter ‘b’. Wie vindt de letter het vaakst in de omgeving, bijvoorbeeld op borden langs de weg?

Rekenen
We zijn druk bezig geweest met het afnemen van de cito’s van rekenen, deze zijn inmiddels allemaal klaar. Ook blok 3 hebben we afgesloten met een toets. De toets van blok 3 krijgen de kinderen mee naar huis. In blok 4 gaan we verder met plus en minsommen, ook gaan we verder met de getallenlijn tot en met 30.

Jarigen
Op 12 februari is Celeste jarig, alvast van harte gefeliciteerd!