Afscheid juf Wiesje
Juf Wiesje heeft vorige week vrijdag afscheid genomen van de kinderen en de school. Juf Wiesje vond het heel erg jammer en de kinderen ook. Juf Wiesje heeft het erg naar de zin gehad in onze klas. We hebben juf Wiesje lekker in het zonnetje gezet. Ze heeft van de klas en van de leerkrachten een tafelkleed gekregen met daarop allemaal leuke tekeningen en berichtjes. Ook heeft juf Wiesje een cadeau gekregen van de kinderen en ouders, wat een verwennerij!

Juf Bea
Juf Bea begint deze week weer met werken, haar zwangerschapsverlof zit er alweer op. Juf Bea heeft erg veel zin om weer aan de slag te gaan! De dagen waarop juf Bea en juf Eline gaan werken is als volgt: maandag, dinsdag en vrijdag werkt juf Eline en op woensdag en donderdag werkt juf Bea.

Nieuw klasgenootje
Vanaf deze week is er een nieuw meisje in onze klas: Frederique Renken. Wat fijn dat je bij ons in de klas komt! Vorige week donderdag is Frederique al even bij ons in de klas geweest en dat was heel gezellig. We kijken er naar uit! Welkom!

Gymmen
Op vrijdag zal nu juf Eline de gymlessen verzorgen. Er is één uitzondering namelijk vrijdag 26 januari. Dan geeft juf Esther de gymles en is de gym tijd ook wat anders. De kinderen hebben die dag van 11.15u tot 12.00u gymnastiek. Juf Esther heeft dan een kleuterochtend en zet allerlei speel en klautermateriaal klaar in de gymzaal, hier mag groep 3 vervolgens ook gebruik van maken! Soms zien we nog kinderen zonder gymschoenen, willen jullie controleren of er gymschoenen in de gymtas zitten? Gymschoenen zijn voor de veiligheid en erg belangrijk om wel aan te hebben.

Lezen
Thema vijf ronden we alweer bijna af! De komende weken zullen wij ook de avi-toets en de dmt (drie minuten toets) afnemen bij alle kinderen. Wij zijn sowieso al trots op alle kinderen, want wat lezen ze al goed zeg! Heel knap. In thema 6 gaan wij nog een paar letters leren en na thema zes kennen de kinderen al alle letter! Dit zullen wij op een feestelijke manier gaan vieren, meer informatie hierover komt binnenkort.

Thema vijf gaat over ons lijf. Hoe leuk is het dan als er een huisarts in onze klas komt vertellen over ons lijf? Als iemand daar iets over weet dan is het wel de huisarts. De moeder van Marit Schans is bij ons in de klas geweest, want zij is huisarts. Wat was het interessant en wat hebben we weer een boel geleerd! Zo weten we nu dat we twee longen in ons lijf hebben, dat we meer dan 200 botten hebben en dat ons hart bloed rond pompt. We mochten ook in de dokterstas kijken, daar zat bijvoorbeeld een stethoscoop in, een bloeddruk meter, een oor thermometer en nog veel meer. Bedankt voor deze leuke en leerzame presentatie!

Rekenen
Blok 3 gaan we deze week afronden. We maken de toets van blok 3. Hierin wordt onder andere de telrij en het splitsen getoetst. Na blok 3 gaan we verder in blok 4. We zijn alvast een beetje begonnen met het oefenen van plussommen. Het plusteken is geïntroduceerd en we hebben al verschillende sommen tot en met 10 gemaakt. In blok 4 zullen de kinderen minsommen leren.

Jarigen
In de vakantie waren er twee meiden jarig: Marit H. op 2 januari en Uisce op 7 januari. Deze twee verjaardagen hebben we al gezellig in de klas gevierd. Er komen ook nog twee verjaardagen aan van twee jongens: Benjamin is namelijk op 18 januari jarig en Daan is op 24 januari jarig. Alvast gefeliciteerd!!!