Sinterklaas en de brandweer
Het Sinterklaasfeest is weer voorbij. We hebben een leuk Sinterklaasfeest gehad met elkaar. De brandweer moest komen om de Pieten van het dak te halen, gelukkig is het allemaal goed gekomen. Na de aankomst van Sinterklaas mochten de kinderen van groep 3 nog even in de brandweerauto kijken! Dit kwam heel goed uit, aangezien wij werken over het thema: op wielen. De kinderen vonden het ook heel leuk en heel interessant.

Restaurant groep 3
Wat was het gezellig in het drukbezochte restaurant van groep 3! Alles liep op rolletjes, de bediening was super, alle bestellingen zijn goed gegaan en iedereen heeft gesmuld. Een zeer geslaagde ochtend zowel voor de kinderen als voor de papa’s, mama’s, opa’s en of oma’s. Bedankt voor jullie bezoek! En een groot compliment voor de kinderen van groep 3!

Kerst
O denneboom, o denneboom….. de kerstboom staat al weer in de klas, gezellig hoor! Ook wordt de klas steeds gezelliger met alle kerstknutsels die de kinderen maken. We zijn ook druk met het maken van allerlei mooie knutsels voor de kerstmarkt op 19 december. De werkjes worden prachtig en zijn zeker het kopen waard. Kom vooral naar onze klas en koop een aantal prachtige werkjes, dat maakt het in huis ook weer een stukje gezelliger.

Lezen
Thema wordt deze week alweer afgerond en we beginnen met thema 5: mijn lijf. Met Lijn 3 leren de kinderen meer dan lezen alleen: we werken bijvoorbeeld ook aan het vergroten van de woordenschat. We leren kinderen nieuwe woorden die ze nog niet kunnen lezen, maar wel begrijpen. Die woorden hebben ze nodig om later (in groep 4 en verder) teksten te kunnen lezen en begrijpen. Het is heel belangrijk dat de kinderen thuis ook (zelf) lezen. Elke dag 10 minuutjes lezen kan al bijdragen aan de leesontwikkeling. Het is vooral goed om de kinderen hardop te laten lezen. De kinderen krijgen binnenkort weer een pakketje mee met wat leesrijtjes die ze thuis kunnen lezen. Ook krijgen de kinderen de ouderbrief van lijn3, thema 5 mee. Hierin staat verdere informatie over wat de kinderen leren. Tip: spelletje om thuis te spelen: wat ben ik? Oefenen met woordenschat en taal kan ook op een speelse manier, met het volgende bekende spelletje. Neem een dier in gedachten. De ander moet raden welk dier het is door het stellen van vragen. Je mag alleen met ‘ja’ of ‘nee’ antwoorden. Wie raadt het?

Rekenen
We zijn met rekenen begonnen met blok 3. We zijn vooral bezig met het tellen tot en met 20 en dan vooral tellen in sprongen van 2 en sprongen van 5. We hebben de even en oneven getallen besproken en dat je deze getallen terug ziet in de huisnummers. Ook doen we allerlei spelletjes met de getallen tot en met 20, de kinderen leren de getallen in de goede volgorde zetten, de buurgetallen benoemen en de getallen op de juiste manier schrijven.