Pietengymnastiek
Maandagochtend hebben de kinderen Pietengym, de gymles wordt door de vakleerkracht: Esther gegeven. De gymtijden zijn iets anders zodat er meer groepen pietengym kunnen krijgen. Groep 3 heeft als eerste gymnastiek maandagochtend. De kinderen kunnen zodra de bel gaat meteen in de rij staan bij het gele hek. Het is erg fijn als de kinderen maandagochtend op tijd op school zijn zodat we kunnen vertrekken als de tweede bel gaat. Natuurlijk mogen de kinderen verkleed als Pietje of Sint op school komen!

Restaurant groep 3!
Op woensdag 6 december is het zover, dan wordt het restaurant van groep 3 geopend. Om 12.45u mag u aanschuiven in het restaurant van groep 3! Laat u verrassen en geniet van al het lekkers!

Lezen
We zijn druk bezig met thema 4, op Wielen. We gaan de volgende letters leren in dit thema: eu, w, g, f en au. We leren woorden lezen met twee medeklinkers achter elkaar, zoals: stoep en fiets. Ook leren we woorden lezen als ‘we’, ‘me’, en ‘te’. Lezen wordt steeds leuker, we kunnen nu al erg veel letters lezen en dus kunnen we ook meer woorden en zinnen lezen. Sommige kinderen hebben zelf een verhaaltje geschreven over sinterklaas, heel knap!

Rekenen
Bewegen en rekenen, dat is nog eens een leuke combinatie! We hebben een estafette gedaan met de verliefde harten. De kinderen haalden om de beurt een hart op en vervolgens moesten de verliefde stellen (2 en 8, 4 en 6 etc.) bij elkaar gelegd worden. Wie dit het snelste had gedaan, had gewonnen. We hebben veel plezier gehad en meteen goed geoefend met de verliefde harten. Blok 2 is alweer afgerond en we starten met blok 3 van rekenen. Wat leren wij zoal in dit blok? We gaan rekenen met het rekenrek, spiegelen en rekenen met geld. Kijk voor meer informatie op volgende link: http://cs.allestelt.nl/artikelen/ouders/wat-leert-uw-kind-met-alles-telt/groep-3/groep-3—blok-3.html

Jarigen
Maja was op 18 november jarig en Juul op 22 november. Allebei nog van harte gefeliciteerd!