Sinterklaas 
Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint….. Het Sinterklaasjournaal is alweer volop aan de gang en wij kijken hier elke dag naar. De kinderen hebben hun schoen gezet, zal er maandag ook wat in zitten? Spannend hoor! De kinderen hebben op maandag 4 december pietengym, de kinderen mogen uiteraard verkleed komen. De Pietengym wordt gegeven op de reguliere gym tijd, door juf Esther. Vergeet de gymschoenen niet mee te nemen.  

De komende weken staat het spelen en werken in het teken van Sinterklaas. Knutselen, rekenen met pepernoten, sinterklaas woorden schrijven etc. En op 5 december komt sinterklaas natuurlijk op school. We hebben er zin in!  

Op woensdag 6 december hebben we een inloop van 8.30u tot 9.30u.  

UITNODIGING: restaurant groep 3!! 

Op woensdag 6 december worden jullie uitgenodigd voor een lunch op school van 12.45u tot 13.45u in het restaurant van groep 3! De kinderen in de groep gaan onze klas omtoveren tot een heus restaurant. Er komt een prachtig menu, je wordt bediend en de koks bereiden het eten voor.  

Het is voor de kinderen erg leuk als er sowieso één ouder, opa/oma, buurvrouw/buurman etc. in ons restaurant komt eten. Willen jullie juf Eline mailen wie er komt voor jullie kind? Dan weten we wie we kunnen verwachten en dan weten we ook zeker dat er voor elk kind iemand is. Jullie kunnen de opgave mailen naar: e.vanderwal@conod.nl  

Juf Bea
Jullie kunnen het op de foto zien, juf Bea is flink verwend door jullie allemaal! Wat een prachtige cadeautjes! Nogmaals heel erg bedankt, juf Bea is er erg blij mee.  

Atletiek sportdag
Op 21 november hebben we een sportdag Atletiek in de Zwet. De groepen 3 en 4 zijn om 10.30u tot 12.15u aan de beurt. We hebben al twee ouders gevonden die willen helpen bij deze sportdag. Het zou fijn zijn als we nog iemand erbij hebben die kan helpen. Je kunt je opgeven bij de contactouders. Hopelijk tot dan! 

Lezen
Thema 3 sluiten we alweer af. Op woensdag 6 december is de feestelijke afsluiting, de opening van het restaurant van groep 3. We gaan ondertussen alweer verder met een nieuw thema: op wielen. In dit thema zullen wij de volgende letters gaan leren: f, w, g, au en eu. De kinderen krijgen maandag de ouderbrief mee waarin verdere informatie staat over thema 4.  

Spelletje om thuis te spelen: namenslang. 

Met dit spelletje oefent u begin- en eindklanken. Noem een jongens- of meisjesnaam. Uw kind noemt een naam die begint met de eindklank. Bijvoorbeeld: piet – theo – olivier enzovoort. Wie maakt de slang af? 

Rekenen
Met rekenen hebben we bloemen geknutseld, we hebben splitsbloemen gemaakt. In het midden van de bloem staat het getal dat gesplitst wordt, bijvoorbeeld 4. De splitsbloem van 4 heeft vijf blaadjes, op elk blaadje staat en getal, in dit geval de getallen 0 t/m 4. Op de achterkant van de blaadjes staat het getal dat samen 4 maakt. Dus op een blaadje staat het getal 0 en 4, 1 en 3, 2 en 2 etc. De kinderen kunnen op deze manier de splitsingen zelfstandig of samen oefenen. 

Ook hebben we het over de verliefde harten gehad. Er horen steeds twee harten bij elkaar, deze zijn ‘verliefd’, de twee harten vormen steeds samen 10, dus hart 1 en 9 horen bij elkaar, 2 en 8 etc.  

Tip: maak thuis een memory van de verliefde harten. Knip harten uit rood papier/karton. Schijf op elk hart een getal (0 t/m10) en doe dit twee keer. Leg alle harten op de kop neer en speel verder het spel hetzelfde als memory. Je hebt een setje als je twee verliefde harten hebt, dus twee harten die samen 10 zijn.