UITNODIGING: restaurant groep 3!!

Op woensdag 6 december worden jullie uitgenodigd voor een lunch op school van 12.45u tot 13.45u in het restaurant van groep 3! De kinderen in de groep gaan onze klas omtoveren tot een heus restaurant. Er komt een prachtig menu, je wordt bediend en de koks bereiden het eten voor.

Het is voor de kinderen erg leuk als er sowieso één ouder, opa/oma, buurvrouw/buurman etc. in ons restaurant komt eten. Willen jullie juf Eline mailen wie er komt voor jullie kind? Dan weten we wie we kunnen verwachten en dan weten we ook zeker dat er voor elk kind iemand is. Jullie kunnen de opgave mailen naar: e.vanderwal@conod.nl

Juf Bea
Woensdag is juf Bea met Wout bij ons in de klas geweest. Wat is Wout een prachtig jongetje. Hij heeft heerlijk geslapen tijdens het bezoekje. De kinderen konden Wout even bewonderen en we hebben met de kinderen de mand met cadeautjes aan juf Bea overhandigd. Wat was juf Bea verrast en blij met deze prachtige, overvolle mand! Juf Bea maakt nog even een foto van alle uitgepakte cadeautjes zodat de kinderen ook kunnen zien wat er allemaal in die mooie pakjes zat. Alle ouders en kinderen, ontzettend bedankt! Heel leuk gedaan allemaal!

Feestjes
Maandag was Lea jarig en heeft zij getrakteerd in de klas, we hebben lekker gesmuld van cup-cakejes. Woensdag hebben de kinderen de verjaardag van juf Eline gevierd en de verjaardag van Floor. Wat een feestjes deze week zeg! Het was heel gezellig. De kinderen mochten woensdag verkleed naar school komen en wat waren de kinderen mooi! We hebben deze dag o.a. een leesbingo gedaan, alle kinderen hebben een prijsje gewonnen, zo knap! Ook hebben we heerlijk buiten en binnen gespeeld.
Juf Eline: ‘’Ik wil alle kinderen en ouders bedanken voor de cadeaubon die ik heb gekregen en de prachtige tekeningen van verschillende kinderen! Wat ben ik verwend zeg! Nogmaals: ontzettend bedankt, super!!!’’

Lampionnen
11 november is de dag, dat mijn lichtje, dat mijn lichtje…. Dit jaar kunnen de kinderen uit vier verschillende lampionnen kiezen. De groepen 3 t/m 5 zijn door elkaar gehusseld en iedereen kon zelf kiezen in welke groep hij/zij een lampion wil maken. Wat was de eerste middag al gezellig! Volgende week woensdag maken we de lampionnen af.

Lettersoep
In de klas staat een pan met heerlijke lettersoep. Wij werken namelijk over het thema: smakelijk eten. In de klas hebben wij een tafeltje ingericht waar de kinderen ‘restaurantje’ kunnen spelen. Het is een erg leuk thema, en er wordt ook veel geleerd. In dit thema leren we de volgende letters: l, u, o, p, oe, h en ei.

Wat wordt er al goed gelezen! We starten nu drie keer in de week met lezen. De kinderen krijgen dan een bakje op hun tafel met allerlei boekjes, hier kunnen ze dan één van kiezen en gaan lezen. De kinderen mogen nog hardop lezen. Stimuleer de kinderen ook thuis om hardop te lezen, dit is goed voor de leesontwikkeling.

De kinderen krijgen deze week een pakketje mee met woordrijtjes en zinnen om thuis te oefenen met lezen. Het is heel goed voor de leesontwikkeling om elke dag even met je kind te lezen. Dit hoeft niet lang, +/- 10 minuten per dag is al voldoende. De leesbladen die de kinderen mee krijgen kunnen de kinderen zelf lezen, het is dan ook belangrijk dat de kinderen ook zelf hardop lezen. Zo kun je als ouder ook horen of de woorden goed gelezen worden. De kinderen leren op school zingend lezen. De letters worden langer aangehouden, bijvoorbeeld het woord kaas, kkkkaaaasss en daarna wordt het hele woord in één keer gezegd: kaas. Als je kind het woord al in één keer kan lezen is dat natuurlijk ook goed.

Tip: “Schrijf op een stuk papier allerlei woorden die je kind zou moeten kunnen lezen en knip die woorden uit zodat woordkaartjes ontstaan. Schrijf de woorden ook op een aparte lijst, voor je eigen controle. Gooi de woordkaartjes in de lucht en laat ze op de grond vallen. Noem nu een woord van je lijst en vraag je kind het kaartje met dat woord zo snel mogelijk aan jou te geven. Ga zo door tot alle kaartjes op zijn. Het is even chaos, maar je bent zo op een heel andere manier met lezen bezig.”

Rekenen
Wij zijn veel bezig met het splitsen van getallen. Het getal 5 kun je bijvoorbeeld op de volgende manieren splitsen: 0 en 5, 1 en 4, 3 en 2 etc. Welke combinaties kun je maken zodat het samen vijf is. Dit doen wij ook met alle andere getallen.
Via onderstaande link kom je op de site van Alles Telt. Hier staat beschreven wat de kinderen leren in blok 2, het blok waar wij nu mee bezig zijn.