Schoolreisje
Wij gaan op dinsdag 3 oktober, samen met groep 4, op schoolreisje naar het Boomkroonpad in Drouwen. We hebben inmiddels voldoende ouders gevonden die willen rijden en begeleiden! Heel erg fijn! We hebben er zin in!

De kinderen moeten deze dag zelf een tas mee met fruit eten/drinken en een lunch met drinken. ’s Ochtends komen de kinderen eerst gewoon de klas in. We zullen namelijk tussen 9.00u en 10.00u vertrekken. De ouders die rijden krijgen nog te horen hoe laat ze op school verwacht worden, dit berichtje zal maandag komen.

Start kinderboekenweek.
Volgende week woensdag, 4 oktober start de Kinderboekenweek. De kinderen mogen deze ochtend gewoon in de klas komen, net als anders. Als alle kinderen er zijn gaan we naar het grote plein. Op het grote plein gaan we samen, als opening, het liedje van kinderen voor kinderen zingen: gruwelijk eng. Misschien leuk om thuis eens te luisteren/oefenen?

Berichtje van juf Joy
Voor de zomervakantie hebben de kinderen afscheid genomen van juf Joy. Juf Joy is in verwachting en zij had een prachtige mand gekregen, gevuld met ontzettend veel cadeautjes. Hieronder kunnen jullie een berichtje van juf Joy lezen.

Lieve ouders en kinderen van groep 3,

Allereerst hartelijk bedankt voor het overweldigende warme afscheid, alle lieve woorden, fantastische cadeaus en mooie tekeningen! Wat een feest was het om alle cadeaus uit te pakken. Elke keer als ik langs de uitgepakte stapel loop, moet ik weer aan jullie denken. Wat heb ik het fijn gehad met jullie allemaal op de Tol!

Intussen is het al bijna tijd om al die leuke kleine babyspullen in een verhuisdoos te pakken, want vlak voor de herfstvakantie krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis. We hopen daar halverwege november te kunnen wonen en dan kunnen al die leuke rompertjes, sokjes, kleertjes, knuffels en ander speelgoed eindelijk een mooi plekje krijgen! Ik doe nu rustig aan, geniet van Levi en de steeds dikker wordende buik. En dan, rond 19 december kunnen we genieten van beschuit met blauwe muisjes!

Begin 2018 kom ik zeker langs om het kleine mannetje te laten zien.

Veel liefs,

Juf Joy

Leesmoeders/vaders/opa’s/ oma’s gezocht
We zijn inmiddels alweer een paar weken op school en de kinderen hebben al veel letters geleerd. Graag starten wij nu ook met extra lezen onder begeleiding van ouders/grootouders etc. Op dinsdagochtend, woensdagochtend en donderdagochtend van 8.30u tot 8.50u gaan wij lezen. Kan je op één van deze momenten of meerdere momenten komen lezen met +/- twee kinderen, dan mag je mailen naar juf Eline (e.vanderwal@conod.nl). Er komt dan een rooster op het raam te hangen zodat je weet met wie je gaat lezen. De materialen worden klaar gelegd en er komt natuurlijk ook een uitleg bij.

De kinderen hebben allemaal een brief meegekregen met informatie over thema 2.

Het eerste thema hebben we alweer afgerond, wat gaat het snel zeg! De kinderen hebben allemaal een toetsje gemaakt, mondeling en schriftelijk. Wat kunnen de kinderen al knap de woorden en letters lezen zeg! Ongelooflijk hoe snel dit gaat. Misschien merken jullie thuis ook dat jullie kind steeds meer letters kan lezen en steeds meer dingen zelf probeert te lezen.

In thema twee leren wij de volgende letters: b, oo, m, ee, t, a en ie.

Tip: spelletje om thuis te spelen.

rijmwoorden

Dit spelletje speel je met meerdere personen, bijvoorbeeld in de auto of aan tafel. De eerste noemt een woord, de volgende speler noemt een rijmwoord. De andere spelers controleren of het wel een echt bestaand woord is. Enzovoort. Degene die geen woord meer weet is af.

Rekenen
Money, money, money…. Hoeveel geld zit er in de portemonnee? We tellen munten van €1,- en munten van €2,- bij elkaar op. Hoe tel je handig? En we springen in de klas met sprongen van twee. Ook doen we een spel waarbij de juf springt en de kinderen moeten dan raden naar welk getal juf is gesprongen. Een grote sprong is 10 en een kleine hup (met twee voeten tegelijk springen) is 1. Dus één grote sprong en vier hupjes is het getal 14. Dit vinden de kinderen erg leuk en kunnen ze ook al heel goed. Ook springen we met z’n allen naar een getal dat de juf noemt.

We kijken met de klas naar rekenverhalen, dit kun je thuis ook terugkijken. Als je in google rekenverhalen in toetst dan kom je op uitzending gemist. In deze serie komen allerlei rekenstrategieën aan bod op een leuke, grappige manier.

In ons werkboek moeten we opdrachtjes doen zoals: teken 3 meer of teken 3 minder. Dit kan soms nog best lastig zijn. Hier zullen we ook de komende tijd nog wat meer mee oefenen.