Nieuwe kinderen in groep 3

Wij hebben twee nieuwe kinderen in de groep gekregen, ondertussen zijn ze gelukkig al aardig gewend in de klas! Michelle en Benjamin zijn nieuw, wat fijn dat jullie bij ons in de klas zitten!

Schoolreisje

Wij gaan op dinsdag 3 oktober, samen met groep 4, op schoolreisje naar het Boomkroonpad in Drouwen. Het zou erg fijn zijn als er dan ouders zijn die willen rijden en een groepje willen begeleiden tijdens de activiteiten bij het Boomkroonpad. Als je kan, mag je je bij mij opgeven: e.vanderwal@conod.nl . Nadere informatie over deze dag zelf volgt nog.

Zonnetje van de week en klassenboekje

Elke week staan er twee kinderen uit onze klas in het zonnetje. Dat betekent dat zij wat extra aandacht krijgen en wat extra taken in de klas mogen doen zoals boeken/schriftjes uitdelen.

Ook krijgen ze een zonnetje mee naar huis met daarop een complimentje van alle kinderen uit de klas. Daarnaast mag het zonnetje van de week ook het klassenboekje mee naar huis en zij mogen daarin schrijven. Als het klassenboekje weer mee naar school gaat mag er 5 dingen van thuis mee naar school genomen worden. Bijvoorbeeld een foto van het gezin, een lievelingsknuffel, iets van een hobby etc. Op deze manier leren we elkaar wat beter kennen.

Taal

We zijn nog maar twee weken op school, maar wat hebben we veel geleerd! We hebben de volgende letters al geleerd: r, d, i, k, aa, n, en s. Ook hebben het woordje: en geleerd. We hebben ook al heel wat woorden gemaakt met deze letters: dik, rik, daan, kaan, nin, ren, ken, den, kaas, kik, etc. De letter e, gaan we binnenkort nog leren.

Aan het begin van elk thema krijgen de kinderen een brief mee met informatie over het thema en wat we gaan leren. Op deze manier zijn jullie op de hoogte van de leerstof.

Tip: spelletje om thuis te spelen: ik zie, ik zie, wat jij niet ziet Een leuke variant op een bekend spelletje: ik zie, ik zie, wat jij niet ziet, en de beginletter is… Zoek naar een voorwerp in de omgeving met die beginletter. Laat uw kind raden en wissel de beurt. Let op dat u de beginletter uitspreekt zoals het klinkt ‘in een woord’. Dus a = ah (en niet aaa), b = buh (en niet bee), d = duh (en niet dee), enzovoort.

Schrijven

Met schrijven leren we de schrijfletters voor het verbonden schrift. Het schrijfschrift loopt parallel aan de leesmethode: lijn 3. Dit betekent dat wij de letters die wij geleerd hebben om te lezen ook meteen leren schrijven. De schrijfletters zijn soms best lastig, zo hebben we de letter k net geleerd, een mooie letter maar ook best lastig! Ook is er tijdens de schrijfles extra aandacht voor de juiste pengreep en de schrijfhouding.

Rekenen

Tellen, tellen en nog eens tellen. Dit doen wij heel veel, tot 10 en weer terug. Ook leren wij tellen met een vijf-structuur. Je hand is vijf, twee handen is 10. We leren nu doortellen vanaf 5 zodat je sneller kunt tellen. Ook plaatsen we cijfers bij het goede aantal. Het cijfer 4 bij vier stipjes, het cijfer 7 bij zeven ballen etc.

Daarnaast is het belangrijk dat er geleerd wordt hoe je in een werkboekje werkt en hoe je gebruik kunt maken van een rekenrekje.

Jarigen deze maand

30 augustus was Jimi jarig, nog van harte gefeliciteerd! Rune is op 20 september jarig, alvast gefeliciteerd Rune!