Jaaaaa! De rapporten gaan vrijdag mee. Wat mogen alle kinderen trots zijn op hun rapport zeg! Wat een toppertjes zijn de kinderen uit groep 3. Dit alweer het laatste rapport voor dit schooljaar, wat gaat de tijd snel.

Project: bijen
Afgelopen maandagmiddag hebben wij een ontdekpad gelopen over het thema bijen. Groep 8 heeft ons hierbij geholpen. In groepjes gingen de kinderen allerlei opdrachten doen zoals: bijen bestuderen met een loep, honingraten bekijken, stuifmeel zoeken en opplakken, ervaren hoe zwaar stuifmeel voor een bij is, etc. Wat was het leuk en wat was iedereen enthousiast.

Bezoek vlinderkampje Eelde-Paterswolde.
Volgende week dinsdagochtend, 4 juli, gaan wij met de klas naar het vlinderkampje in Eede-Paterswolde. We gaan hier met de auto naar toe, er zijn genoeg ouders gevonden die willen rijden, alvast bedankt! Het vlinderkampje is vlakbij landgoed Lemferdinge ( Lemferdingerlaan 2, 9765 Paterswolde), hier kunnen wij parkeren. We vertrekken vanaf school om 8.30u. De kinderen komen als de bel gaat eerst even in de klas, daarna zullen wij meteen vertrekken. De tassen voor het fruiteten blijven op school, we zullen rond 10.30u weer terug zijn.

Bezoek bieb Zuidlaren
Wij gaan met groep 3 meedoen met het zomerleesproject. De zomervakantie is een lange periode en het is erg belangrijk dat de kinderen tijdens de zomervakantie blijven lezen. Om dit te stimuleren mogen de kinderen in de bieb in Zuidlaren twee leesboeken uitzoeken (de kinderen krijgen bij de bieb een tas om de boeken in te doen), deze boeken mogen de kinderen de hele zomervakantie lenen. De kinderen moeten de leesboeken in de eerste schoolweek weer op school inleveren.

Wij gaan maandagochtend 17 juli om 10.05u vanaf school vertrekken. We willen graag met de auto naar de bieb, er komt hiervoor nog een oproepje van de contactouder.

Lezen: In kern 12 lezen we al echt moeilijke woorden zoals geweldig, verrassing, aardig, eigenlijk. Ineens kunnen we niet altijd horen hoe je een woord schrijft, maar moeten we het gaan onthouden. Je hoort een ‘u’, maar je schrijft een ‘e’. Of je hoort een ‘u’ maar schrijft een ‘i’.. Dat valt niet altijd mee! Tip: Zoals we al vaak zeiden: Het is heel belangrijk ook in de vakantie te blijven oefenen met lezen. In 6 weken tijd gaat de leesontwikkeling zonder oefenen niet vooruit en in het slechtste geval zal het achteruit gaan. En dat is zo jammer van de energie die de kinderen er dit jaar in gestoken hebben…

Rekenen: We hebben vorige week de laatste rekentoets van groep 3 gemaakt. Deze toets ging over optellen (5+…=10), groepjes maken en klokkijken. De komende weken gaan we de stof van afgelopen jaar nog eens bij langs. Wat hebben we allemaal geleerd? Hoe ging dat ook alweer? Ook besteden we wat extra aandacht aan het rekenen met geld en het klokkijken.

De kinderen hebben naast het race-lezen nu ook race-sommen gekregen. De kinderen krijgen dan een boekje met allerlei + en – sommen tot 10 en tot 20, de bedoeling is dan dat we in 5 minuten zo veel mogelijk sommen maken. En wat ging dat al goed de eerste keer zeg! Wat een knappe kinderen hebben wij in groep 3. We gaan dit nog een paar keer herhalen en we gaan dan proberen om steeds een beetje meer sommen te maken, zo worden we steeds een beetje sneller in het rekenen tot 10 en tot 20. Het is namelijk heel fijn als deze sommen goed geautomatiseerd zijn.

Jarigen
Tim is op dinsdag 4 juli jarig, wij wensen jou alvast een hele fijne verjaardag toe!