Vorige week zijn we begonnen met het thema lente en we houden ons dan bezig met jonge dieren b.v. biggetjes, lammetjes maar ook de kippen, haan, ei en kuikentjes komen aan bod.

De kinderen die net op school zijn (groep 0) hebben al een biggetje geverfd die in de modder speelt. Kinderen van groep 1 vouwen een kip en moeten daar zelf een kam, snavel en lel bij knippen en plakken. Groep 2 heeft een lammetje gestempeld met kurken. Deze werkjes hangen op de gang en in de klassen waar u ze kunt bekijken want daarna worden ze in de plakboeken geplakt. Deze week gaan we stempelen met onze handen of een ei maken van papier maché of een kuikentje van wol en volgende week maken we eierdopjes op verschillende manieren en de kinderen van groep 1 een kuikentje voor in hun ei. Ook leren we weer lente liedjes over dieren en over Pasen en natuurlijk sluiten onze taal -en reken activiteiten ook weer aan op dit thema.

Engels:
Spring: lente: kikker – frog, schaap – sheep, vogel – bird, eend – duck, springen – jump, lopen – walk, vliegen – fly, zwemmen – swim.

Letter van de week:
De letter die we bij het thema leren is de /n/ van nest en neus.
Klankgebaar: Met de linker wijsvinger langs de neus omhoog en langs de andere kant weer naar beneden. ( in spiegelbeeld voor doen)Klankinformatie en articulatie: Een stemhebbend lang geluid door de neus. De tongpunt ligt tegen het tandvlees vlak achter de boven voortanden, de mond is iets geopend maar de lucht ontsnapt door de neus.
Opzegversje:
op de neus, ik kijk er naar.
Mijn naam is Niek en ik ben zes jaar.

De kinderen mogen weer spullen voor de letterdoos meenemen. Er mogen weer voorwerpen meegenomen of foto`s/ afbeeldingen (voor de letterdoos) die beginnen met de n.

Cijfer van de week:
Ter ondersteuning van de cijfers leren we er ook een “ezelsbruggetje” bij.
1= een paal van steen, dat is de één.
2= een zwaan in zee is eigenlijk een twee.
3= zijn het de billen die ik zie, nee het is de drie
4= een neus van hier tot hier, dat is de vier
5= een pet met een dik lijf, dat is eigenlijk de vijf
6= een steeltje met een kers, is eigenlijk de zes
7= eerst een rechte dan een scheve, dat is de zeven
8= een sneeuwpop op wacht, dat is de acht
9= een hoofd met een vlecht ertegen, dat is de negen
10= de 1 en de 0 willen elkaar graag zien zijn ze verliefd? Of is het de 10?

Met deze getallen gaan we verschillende spelletjes doen.

Tips: taal – letters

• Als uw kind belangstelling heeft voor letters laat het dan de eerste letter (of alle letters) van hun naam uit tijdschriften/folders/kranten knippen en opplakken. Zo wordt het een mooie collage.
  • Ook kan er een boek van gemaakt worden en dan per bladzijde een letter van hun naam.
  • Ze kunnen ook een boek maken met letters en tekeningen erin. Ze knippen een letter uit en plakken die op het papier en bedenken wat er voor woorden allemaal met deze letter beginnen. Bv. n: neus, neushoorn, nagellak.
  • Zo krijgen ze een eigen plaatjes letterboek.
  • Ook buiten kun je laten zoeken naar de eerste letter van hun naam die op verschillende borden overal staan b.v. in winkels, borden langs de weg, naamborden.
  • Ze kunnen er ook een memory van maken. Twee dezelfde letters worden uitgeknipt en op vierkante stukjes papier geplakt en het spel kan beginnen.

Zo leert het kind de letters van zijn/haar naam maar ook dat je een letter op verschillende manieren schrijft/gedrukt (leesletters) wordt.

Reminders:

• We sparen nog steeds voor een goed doel. Op maandag staat het busje klaar op tafel waar de kinderen dan iets in kunnen doen. Dit mag natuurlijk ook op de andere dagen.
  • Donderdag 29 maart besteden we aandacht aan Pasen.
  • Donderdag 29 maart, donderdag 5 april en donderdag 12 april logopedische screening groep 2
  • Vrijdag 30 maart t/m maandag 2 april vrij: Pasen
  • Meivakantie: vrijdag 27 april t/m zondag13 mei.

Groep 1-2a
Wenkinderen; De laatste wenweek voor Veerle Weggemans. Zondag 18 maart is ze jarig! Eindelijk 4 jaar 😉
Jarigen: Jules van Heeteren is jarig geweest op 14 maart. Hij is nu al 6 jaar!

Groep 1-2b
Stagiaires: oud leerlingen komen vaak vragen of ze hun maatschappelijke stage bij ons op school mogen doen. Zo ook Danique Koops. Ze komt donderdag 22 maart en vrijdag 23 maart bij ons in de groep helpen. Marlot Bezoen komt 26 t/m 29 maart en 14 t/m 17 mei bij ons in de groep helpen. We hopen dat ze allebei een leuke tijd hebben bij ons op school.

Groep1-2c
Wenkinderen:
Jarigen: Mila Fidder is imiddels op 3 maart ook nog jarig geweest en is ook al 5 jaar geworden! Alsnog van harte gefeliciteerd!