Wat een bijzonder begin van de week… Alles was wit door de sneeuw en eerst maar één dag naar school en dan alweer een dag vrij i.v.m. de staking. Zo kunnen de kinderen mooi spelen met hun gekregen cadeautjes van Sinterklaas en natuurlijk volop met de sneeuw spelen.

Ondertussen zijn de groepen alweer in Kerstsferen gebracht, gezellig deze tijd van het jaar. De kerstbomen zijn mooi versierd en de lichtjes branden. Elke morgen beginnen we met het adventslied en mogen de adventskaarsen branden, komende week mogen we al drie kaarsen branden want Kerst komt steeds dichterbij. We oefenen de liedjes die we gaan zingen tijdens de kerstviering. En in alle groepen wordt flink gewerkt om mooie dingen te maken voor de Kerstmarkt.

Alle groepen maken zoveel mogelijk verschillende dingen. U komt toch donderdagavond ook gezellig een kijkje nemen op de Kerstmarkt in de verschillende groepen.. Voor meer info zie hieronder aan de nieuwsbrief.

Binnenkort wordt het ontwikkelingsmateriaal, spelletjes, puzzels e.d. gewisseld van groep.

Dit doen we 3 keer per schooljaar zodat de kinderen kans hebben gehad om al het speelgoed van school te ontdekken, van te leren en om mee te spelen.

We wensen iedereen fijne feestdagen toe en een gezond en gelukkig 2018.

Letter van de week:
In de laatste twee weken van dit jaar komt de K van Kerst aanbod.
Dit is een schaar. Als je er mee knipt hoor je k..k..k..k…
Klankgebaar: Maak met de linkerhand een knipgebaar, alsof je knipt met een schaar.
Als je kijkt naar je linkerhand dan zie je ook de letter K. (in spiegelbeeld voordoen)
Klankinformatie en articulatie: ploffend geluid zonder stem. De achterkant van de tong maakt een korte afsluiting tegen het gehemelte, de lucht ploft hier tussendoor.

Opzegversje: k is de klapstoel, ik kijk in een boek

dan pak ik de kom, dan bak ik een koek.

De kinderen mogen nog weer voorwerpen meenemen die met de /k/ beginnen voor in de letterdoos.

Cijfer van de week:
We herhalen de cijfersymbolen 1 t/m 5
Ter ondersteuning van de cijfers leren we er ook een `ezelsbruggetje` bij.
1= een paal van steen, dat is de één.
2= een zwaan in zee is eigenlijk een twee.
3= zijn het de billen die ik zie, nee het is de drie
4= een neus van hier tot hier, dat is de vier
5= een pet met een dik lijf, dat is de vijf
6= een steeltje met een kers, is eigenlijk de zes
7= eerst een rechte dan een scheve, dat is de zeven
8= een sneeuwpop op wacht, dat is de acht
9= een hoofd met een vlecht ertegen, dat is de negen
10= de 1 en de 0 willen elkaar graag zien zijn ze verliefd? Of is het de 10 ?

We gaan niet alleen het cijfersymbool leren maar ook er inhoud aan geven. Bv. hoeveel is het, kun je het aantal delen met iemand….

Tips:
We merken dat de kinderen niet allemaal even fit zijn. Ze zijn moe en hangerig.
Laat ze in de kerstvakantie lekker met hun nieuwe speelgoed spelen, ga een mooi boek of verhaal voorlezen, een spel doen, een film samen kijken of als er sneeuw ligt de kinderen lekker buiten laten spelen.
Even geen dingen die moeten maar lekker genieten van wat ze zelf willen doen zodat ze in het nieuwe jaar weer met frisse moed kunnen beginnen.

Groepsnieuws
Als u het groepsnieuws op school wilt lezen dan hangt het niet meer op de ramen bij de groepen maar aan het prikbord in de gang als u de school binnenkomt.

Handschoenen
Nu het buiten wat kouder wordt is het fijn als de kinderen handschoenen meenemen naar school. Het is nog handiger, voor de kinderen en de juffen, dat de handschoenen vast zitten aan een koord die door de jas heen zit zodat de handschoenen niet kwijtraken.

Laarzen:
Doordat het nu weer kouder wordt en soms regent komen de kinderen wat vaker met regenlaarzen/snowboots aan op school. Dit vinden wij als juffen fijn want dan krijgen de kinderen tijdens het buitenspelen geen natte voeten/ schoenen. Als de kinderen laarzen aan hebben kunnen ze toch lekker buiten spelen en zo zitten ze niet de hele dag binnen.

We zouden het fijn vinden als de kinderen deze regenlaarzen en snowboots onder hun luizenzak zetten en dan hun gymschoenen aan doen. Dit is beter voor de kinderen hun eigen voeten en voor de tenen van de andere kinderen.

De laarzen mogen ook op school blijven staan zodat de kinderen ze aan kunnen trekken als het buiten nat is.

Reminders:
Vrijdag 22 december: Margedag voor de hele school en aansluitend Kerstvakantie.
Maandag 8 januari: beginnen we met een Nieuwjaarstoost op het grote plein. De kinderen komen wel eerst in hun groep en gaan dan samen met hun leerkracht naar het grote plein waar u ook van harte welkom bent.

Groep 1-2a
Verjaardag: op zondag 17 december wordt Anna Steenbergen 4 jaar. Alvast van harte gefeliciteerd met je verjaardag.

Groep 1-2b
Verjaardag: Hiep, hiep, hoera, Emily Roeten wordt vrijdag 22 december 5 jaar. Alvast van harte gefeliciteerd.

Groep 1-2c
Verjaardag: Jayden Roeten wordt op vrijdag 22 december 5 jaar, hieperdepiep hoera en een hele fijne verjaardag gewenst en wat fijn vrij te zijn op deze dag.

Nieuwe leerling: Sophie Bulthuis is vandaag (woensdag) bij ons in de groep gekomen en ze weet al een beetje hoe het gaat op een school want ze komt van het Stroomdal. Sophie is verhuisd en vandaar dat ze, samen met haar zus Naomi in groep 4, bij ons op school komt. We wensen haar en haar familie heel veel plezier bij ons op school!