Ja, we hebben een eigen circus op school. In de piste worden mooie voorstellingen gegeven door de kinderen. We hebben afgelopen week maskers, haarbanden, sjerp, gewichten ed. gemaakt die we gaan gebruiken voor de voorstelling bij het afscheid van meester Jan maar ook op woensdag 6 oktober bij de voorstelling / Singin in de groepen.

Deze week gaan de kinderen van groep 1 leeuwen verven en groep 2 een handstand clown maken. Volgende week vouwt groep 1 een circus tent ( leren ze het rechte kruis vouwen) en groep 2 gaat een circus tent verven met een artiest en of dier erin. Zo worden onze groepen weer gezellig met al die mooie werkjes.

In deze gouden weken komt Beertje Anders ons ook nog elke week een regel uitleggen van hoe we met elkaar omgaan:

 1. Samen spelen, samen delen.
 2. Lief zijn voor elkaar.
 3. Vraag hulp, geef hulp.
 4. Zeg wat je wel en niet wilt.
 5. Goede woorden zeggen.

Wat hadden we vorige week donderdag een mooie, gezellig en fijne dag. Het weer was perfect. We willen de ouders bedanken die meegeholpen hebben want zonder hen was het schoolreisje niet zo`n succes geworden.

Afspraken: heel veel ouders hadden zich nog niet aangemeld voor het groepsnieuws daarom staan de afspraken er ook deze keer er nog weer in.

 • ‘s Morgens gaat de deur om 8.15 uur open. De leerkrachten zijn om 8.20 uur aanwezig in hun groep. We vinden het fijn als alle kinderen om 8.25 uur in de groep kunnen zijn want om 8.30 uur gaan we beginnen.
 • Wilt u er aan denken om te stampen en voeten te vegen voor binnenkomst op school en uw kind nog voor schooltijd even naar het toilet te laten gaan.
 • Bij het naar de wc gaan: doortrekken en handen wassen na het plassen en de jongetjes plassen zittend! Ze moeten zich zoveel mogelijk zelf kunnen redden.
 • Groep 2 kinderen nemen afscheid bij de deur van het lokaal.
 • Elke week, op woensdag, mogen de kinderen een nieuw boek gaan lenen uit onze schoolbibliotheek maar ze mogen het boek ook wel 2 weken in huis houden als ze deze heel mooi boek vinden. Ze nemen hun boek mee in hun eigen biebtas.
 • Op donderdag hebben we gymnastiek. Graag de kinderen makkelijke kleren aan laten trekken zodat ze die zelfstandig aan en uit kunnen trekken en liever geen maillots op deze dag aan doen.
 • Bij het dragen van rubberlaarzen en snowboots worden deze op school uitgedaan en onder hun luizenzak gezet. In de klas doet uw kind dan zijn / haar gymschoenen aan.
 • De kinderen mogen, als ze dat willen, op vrijdag iets (b.v. speelgoed) mee naar school nemen om te laten zien en eventueel om mee te spelen. Op de andere dagen liever geen speelgoed ed. mee laten nemen. Als de kinderen iets nieuws gekregen hebben mogen ze dit altijd laten zien net als met hun verjaardag natuurlijk.
 • Uitnodigingen voor een verjaardagsfeestje graag uitdelen op het plein maar nog leuker is het om het rond te brengen bij de kinderen thuis.
 • Als de kinderen jarig zijn mogen ze de klassen rond. Ze mogen dan naar de andere kleuterjuf, juf Tineke/juf Judith en naar de groep waar hun broer en of zus in zit.
 • Bij de deuren van de groepen ligt een agenda waarin bijzonderheden vermeld mogen worden t.a.v. afwezigheid, ophalen etc. van uw kind. Graag belangrijke dingen wel ook melden aan de leerkracht. Ook mogen er verjaardagen van ouders, opa’s en oma’s, broers /zussen vermeld worden zodat we (daar waar mogelijk) uw kind de gelegenheid geven om een mooie tekening/kleurplaat te maken.

  Engels:

Ook met Engels houden we ons bezig met het thema Circus. De volgende woorden leren we: tent – tent, kaartje – ticket, clown – clown, jongleur – juggler, acrobaat – acrobat, leeuw – lion, paard – horse, kameel – camel.

Letter van de week:
De letter die we leren is de /t/ van tent
Klankgebaar: Vanuit een omhoog gestrekte hand, tikken de duim en wijsvinger even tegen elkaar aan. Je kunt dit tikje je ook voelen.
Klankinformatie en articulatie: ploffend geluid zonder stem. De lucht ploft tussen de tongpunt en het tandvlees achter de boven voortanden.
Opzegversje: t op mijn tenen
Tip – tap – top
Niek telt tot tien
Dan zoekt hij ons op.

De kinderen mogen, weer spullen voor de letterdoos meenemen die beginnen met de t. De letterdoos is een mooie en leuke stimulans, zeker voor de oudste kinderen, om hen bewust te maken van letters/klanken.

Cijfer van de week:
We hebben de 1, 2 en 3 al geleerd en nu zijn de komende weken de 4 en 5 aan de beurt.
Ter ondersteuning van de cijfers leren we er ook een `ezelsbruggetje` bij.
1= een paal van steen, dat is de één.
2= een zwaan in zee is eigenlijk een twee.
3= zijn het de billen die ik zie, nee het is de drie
4= een neus van hier tot hier, dat is de vier
5= een pet met een dik lijf, dat is de vijf
We gaan niet alleen het cijfersymbool leren maar ook er inhoud aan geven. Bv. hoeveel is het, kun je het aantal delen met iemand….

Tips:

Vorige keer hebben we hier al aandacht aan besteed maar we merken dat er nog veel kinderen moeite hebben om zelf hun jas aan te trekken, zelf hun rits dicht te doen en om hun schoenen zelf aan te trekken( veters strikken hoeft nog niet ). Zou u daar thuis ook aandacht aan willen besteden, dit zouden we heel fijn vinden.

 

Ook gebruiken we regels op school en in de klas:

 • Er is er maar 1 die praat zodat het beter gaat.
 • Lopen met een schaar: het knip gedeelte hou je vast met je hand.
 • Je gebruikt de ketting als je naar de wc gaat of draait het kaartje in 12c op rood als je naar het toilet gaat en weer op groen als je terug bent.
 • Niet rennen in de gang.
 • We zijn stil of fluisteren op de gang zodat we de kinderen uit groep 3 niet storen.
 • Samen spelen, samen delen, samen opruimen.
 • Met de emmers, zeven en scheppen spelen we in de zandbak.
 • Zichzelf redden met naar de wc gaan.

Reminders:

 • We sparen nog steeds voor een goed doel. Op maandag staat het busje klaar op tafel waar de kinderen dan iets in kunnen doen. Dit mag natuurlijk ook op de andere dagen.
 • Woensdag 4 oktober is het Dierendag en dan mogen alle kinderen een dierenknuffel mee naar school nemen.
 • Woensdag 4 oktober houden we een voorstelling / Singin om 8.30 uur. Iedereen is welkom. We starten eerst gezamenlijk op het grote plein i.v.m. de opening van de kinderboekenweek.
 • Donderdag 5 oktober is er geen school i.v.m. de staking.
 • Vrijdag 6 oktober: puzzeltocht. Zie ook de nieuws/tolbrief. Start tussen 16.30 uur en 18.00 uur op het Kleuterplein. Thema Circus. Dus iedereen mag verkleed komen als circus artiest / dier. Hier kunnen prijzen mee gewonnen worden.

 

Groep 1-2a

Contactouders: Zoals u vast al wel gehoord heeft hebben we 2 contactouders! Linda Kleefman, de moeder van Tijn. En Nynke Hamstra, de moeder van Lynn.
Luizenouders: En er heeft zich ook een 2e luizenouder gemeld. Namelijk Suzanne Evenhuis, de moeder van Anna. Samen met Ellen Huisman, de moeder van Fleur, komen ze elke keer na een vakantie weer controleren in de klas.
Hartelijk bedankt alvast voor jullie hulp!

Ik ga starten met de huisbezoeken van de kinderen in groep 2 waar nog nier eerder een leerkracht is geweest. Er hangt een lijst op het raam waar u op kunt invullen welke datum en welk tijdstip u het beste uit komt.

Wat later in het jaar kom ik ook op bezoek bij de kinderen van groep 1.

Groep 1-2b

Wenkinderen: Jens Herder is vorige week begonnen met wennen in onze groep. Jens kent de school al want zijn grote zus Evi zit in groep 1-2c. Jens wordt zondag 8 oktober 4 jaar.
We wensen hem alvast een fijne verjaardag toe en veel plezier bij ons in de groep.
Contactouders: Geesje Berends- Moes, de moeder van Steffan en Miranda van Toor-Hania, de moeder van Tijn
Luizenmoeders: Geesje Berend-Moes, moeder van Steffan en Lorilee Scholtens-Beekman, de moeder van Lola.

Groep 1-2c
Contactouders en luizenouders: De moeder van Jasmijn en de moeder van Annebell hebben zich opgegeven als luizenouders en als contactouders, heel erg fijn!

Oproepje: Voor onze nieuwe pop in de huishoek zoeken we nog wat kleertjes, wie kan ons daar aan helpen?