Dit is alweer het laatste groepsnieuws van dit schooljaar. Wat gaat zo`n schooljaar weer vlug voorbij en wat hebben we leuke dingen gedaan en beleefd: het schoolreisje naar Nienoord, Sinterklaas kwam bij ons op school, de Kerstviering in de groep waarbij we in de avond lekker hebben gegeten maar bij de Koningsspelen en met Pasen hebben we ook nog twee keer samen ontbeten met elkaar.

De kinderen hebben dit jaar ook veel dingen geleerd en gemaakt bij de behandelde thema’s: rupsje Nooitgenoeg, de Kinderboekenweek, de lampion voor Sint Maarten, het bouwen, Boer Boris (met bezoekje aan de boerderij), de lente, het project vroeger/familie, de bijen (met imkerbezoek) en als laatste het thema buiten spelen. We hebben met zijn alle genoten van deze leuke dingen en natuurlijk gaan we volgend schooljaar ook weer gezellige activiteiten samen beleven en veel nieuwe dingen leren.

We wensen alle kinderen en hun familie een fijne vakantie toe met veel mooi weer en hopen jullie allemaal na de vakantie op 4 september, gezond weer terug te zien.

De kinderen mogen op vrijdag 14 juli en maandag 17 juli hun eigen speelgoed mee nemen om op school mee te kunnen spelen, dit i.v.m. het schoonmaken van het speelgoed.

Komende maandag 17 juli beginnen we om 19.00 uur met de schoonmaakavond maar we hopen nog wat meer aanmeldingen te krijgen op de intekenlijsten die bij onze groepen hangen, alvast bedankt.

Engels:
De laatste weken gaan we de aangeleerde woorden van dit schooljaar herhalen.

Letter van de week:
Dit is de letter v van vakantie.
Dit is het geluid:  een stofzuiger vvvv. De letter zit in het mondstuk van de stofzuiger. De stofzuiger heeft een motor en die kun je voelen in je keel als je de letter zegt.
Klankgebaar: maak met wijs- en middelvinger een V en breng die naar de keel om de motor van de stofzuiger te voelen. Als je naar de hand kijkt, dan zie je V van de vingers.
Klankinformatie en articulatie: schurend geluid met je stem. Er wordt een vernauwing gevormd door de onderlip tegen de boventanden te leggen, de lucht ontsnapt hier tussendoor terwijl er ook stem wordt gegeven.
Opzegversje:
v vliegt de vogel ver van hier
Over de vijver naar de rivier

Dit schooljaar hebben we aandacht besteed aan de volgende letters:
r van rups, l van lezen/lampion, s van Sinterklaas, k van Kerst, b van bouwen, g van graven, t van trekker/tellen, p van Pasen / plant, m van mama, z van zoem/zomer en de laatste is v van vakantie.
Ook hebben we aandacht besteed aan: wat is een woord, een zin, een regel, een verhaal. Waar begin je met lezen / schrijven (bv. van je naam), rijmen, woordstukjes / lettergrepen (zo-mer-va-kan-tie ), hakken en plakken (b-oo-m), welke klank hoor je vooraan bij bv.zomer.

Cijfer van de week/rekenen:
We hebben dit jaar aandacht besteed aan de cijfersymbolen van 0 tot 20.
De rangtelwoorden t/m 5, de begrippen veel – weinig, evenveel, kort, – lang, groot – klein, breed – smal, dik – dun, vol – leeg. De vormen: cirkel, rechthoek, vierkant en driehoek en de 10 kleuren: rood, geel, groen, bruin, blauw, oranje, paars, roze, zwart en wit

Tips:
Leuke spelletjes voor thuis of in de auto of op vakantie:

– Auto’s tellen met een bepaalde kleur. (bv. een bingo kaart maken met verschillende kleuren auto’s of merken van auto’s en dan afstrepen)

– Auto’s met een caravan tellen. ( bv. turven)

– Ik zie, ik zie wat jij niet ziet.

– Woorden, dieren, namen bedenken met een bepaalde letter. (bv. een letter die we dit jaar hebben aangeboden, zie boven)

– Ik ga op vakantie en neem mee.

– Raadsels bedenken over bv. dieren, voorwerpen.

– Drie maal drie is negen, ieder zingt zijn eigen lied en dan een nieuw liedje verzinnen.

Schoonmaken van speelgoed thuis:
Het hele schooljaar spelen we met het speelgoed op school en daarom moet het speelgoed zeker 1 keer per jaar goed worden schoongemaakt. Daarom krijgen alle kinderen op vrijdag een tas met speelgoed mee naar huis om schoon te maken. Hier kunnen ze thuis, voordat het wordt schoongemaakt, nog even mee spelen. Lego, duplo, kralen (plastic) kunnen in een kussensloop op 30 graden in de wasmachine/vaatwasser gewassen worden.Ander speelgoed kan even met een vochtige goed afgenomen worden. Komt u speelgoed tegen dat er niet bij hoort wilt u dat dan even apart houden.

Schoonmaakavond 17 juli:
Natuurlijk moet er ook minstens 1 keer per jaar alles goed schoongemaakt worden in de klas. Hopelijk melden er zich veel vader/moeders zich aan om te helpen, dan zijn we in een uurtje klaar. We beginnen om 19.00 uur en natuurlijk wordt er voor koffie en thee gezorgd.
Tot maandag 17 juli!
Allemaal alvast bedankt voor het meehelpen, namens de kinderen en de leerkrachten.

Reminders:

  • Vrijdag 14 juli krijgen de kinderen speelgoed mee om thuis schoon te maken.
  • Vrijdag 14 juli mogen de kinderen hun eigen speelgoed mee nemen naar school.
  • Maandag 17 juli mogen de kinderen hun eigen speelgoed mee nemen naar school.
  • Maandagavond 17 juli: schoonmaakavond om 19.00 uur start.
  • Woensdag 19 juli: uiterlijke inlevertijd van de boeken van de schoolbibliotheek.
  • Donderdag 20 juli : 11.00 uur-11.45 uur wisselmoment: alle groepen schuiven door naar lokaal en leerkracht van volgend schooljaar.
  • Fietsen op het schoolplein is niet toegestaan, wilt u erop toe zien dat uw kind dit i.v.m. met de veiligheid voor de andere kinderen ook niet doet.

Afscheid juf Joy:
Helaas moeten we afscheid nemen van juf Joy. Het was fijn dat we 12 weken lang een extra kleutergroep hadden. Dit heeft de kinderen maar ons als collega`s ook heel goed gedaan want op deze manier konden wij de kinderen extra en nog meer persoonlijke aandacht geven. Het was fijn te zien dat de kinderen het heel erg naar hun zin hebben gehad bij juf Joy in de groep.  We wensen juf Joy en haar gezin een mooie tijd toe in hun nieuwe huis en natuurlijk ook een fijn vervolg van haar zwangerschap en een voorspoedige bevalling. We zijn heel nieuwsgierig wat het kindje gaat worden en we hopen juf Joy zeker nog eens terug te zien en dan te horen hoe het met haar en de baby gaat.
Veel liefs van ons allemaal.

Groep 1-2a
Jarigen: Er zijn heel wat jarigen de komende tijd dus hier volgen alle jongens en meisjes die in de vakantie jarig zijn: Tijn wordt op 26 juli 5 jaar, Florijn wordt op 19 augustus 5 jaar en  Fleur op 23 augustus, Jimi wordt op 30 augustus 6 jaar en Stein op 31 augustus en Anne-Fleur wordt op 1 september 5 jaar. We wensen jullie allemaal een hele fijne verjaardag en veel plezier.
Afscheid juf Anouk: Juf Anouk zal aankomende maandag voor het laatst bij ons in de groep zijn. Ze gaat haar 2e jaar voor onderwijsassistent vervolgen op een school in Borger en wensen haar daarbij heel veel succes en we bedanken haar heel erg voor alle hulp deze laatste maanden, het was fijn dat ze bij ons in de groep was.
Trouwerij juf Laura: Juf Laura gaat op 22 augustus trouwen en daarom ligt er maandag een grote kaart in de groep waar kinderen en ouders een felicitatie of naam mogen schrijven.

Groep 1-2b
Jarigen: In de zomervakantie, op donderdag 30 augustus, wordt Jasmine Dijkstra 5 jaar. Alvast van harte gefeliciteerd en we wensen je een mooie dag toe.
Afscheid: Ties Kral gaat met zijn ouders en 2 broers verhuizen naar de andere kant van Zuidlaren. Helaas moeten we afscheid van hem nemen omdat hij na de zomervakantie naar Jonglaren naar school gaat. We wensen Ties en zijn familie veel geluk toe in hun nieuwe huis en Ties veel plezier op je nieuwe school.
Afscheid juf Anouk: Juf Anouk zal aankomende maandag voor het laatst bij ons op school zijn in groep 1/2a. Ze gaat haar 2e jaar van de opleiding onderwijsassistent vervolgen op een basisschool in Borger en wensen haar daarbij heel veel succes en we bedanken haar heel erg voor alle hulp deze laatste maanden, het was fijn dat ze bij ons in de groep was.