Wat een leuke 1 (4) april grap hadden de kinderen bedacht. We hebben erg gelachen. In de klas hebben we het met taal over mysteries. En eigenlijk sluit dit thema mooi aan bij ons bezoek aan het Drents Museum. Dinsdag zijn we naar het Drents Museum geweest. Daar hebben we een programma gevolgd over het mysterie in het veen. Misoogsten en andere natuurrampen waren zo’n 2.000 jaar geleden de aanleiding voor het brengen van offers. De lichamen van enkele slachtoffers zijn rond 1900 door turfstekers teruggevonden in het veen. Wat is het verhaal achter de beroemde veenlijken? Hoe leefden deze mensen? Wat aten ze? Hoe zijn ze om het leven gebracht? En wat bracht hun dorpsgenoten tot deze daad? Tijdens dit programma stapten de leerlingen via een educatief rollenspel 2.000 jaar terug in de tijd. De kinderen hebben via een rollenspel ervaren hoe het was om rond het begin van onze jaartelling in Drenthe te leven.

Musical

Vorige week waren de audities van de musical. Fantastisch om te zien hoe iedereen dit deed. Een dag later hebben we ook gelijk de rollen bekend gemaakt. Na de cito eindtoets gaan we actief bezig met oefenen. De kinderen krijgen wel alvast het script mee naar huis. Ze kunnen dan thuis alvast hun tekst arceren. Na de eindtoets plannen we dan een aantal weken geen toetsen zodat de kinderen hun tekst kunnen gaan leren.

Eindtoets

17,18 en 19 april is de Cito eindtoets. Via uw kind heeft u al informatie hierover gekregen. Wij hebben gekozen voor de papieren versie. Het is handig om op deze dagen onder schooltijd geen orthodontistbezoekjes of andere afspraken te plannen. Voor de toets ontvangt u nog een overzicht van ons waarop de planning staat. Hierop staat wat elke dag getoetst wordt. Als ze klaar zijn met de toets mogen de kinderen gaan lezen. Ze mogen eventueel ook een boek van huis meenemen hiervoor.

Wanneer uw kind op deze dagen ziek is moet hij/zij de toets op een later moment digitaal inhalen. Wij zorgen voor een flesje water en iets lekkers tussendoor. De kinderen moeten daarom wel gewoon een pauzehap en een lunchpakket meenemen. Om deze dagen leuk af te sluiten willen we nog graag met de kinderen gaan zwemmen op vrijdag 20 april. Is er een ouder die als begeleiding met ons mee wil? Opgeven kan bij e.vanweringh@ckcdrenthe.nl.

Verjaardagen in groep 8

Silke is 4 april jarig, van harte gefeliciteerd.

Kasper is 6 april jarig, van harte gefeliciteerd.

Noelle is 6 april ook jarig, van harte gefeliciteerd.

Jolien is 12 april jarig, alvast van harte gefeliciteerd.

Reminders + agenda

Voetbaltoernooi 25 april.