Binnenkort

Vrijdag 30 maart            Goede Vrijdag, school gesloten
Maandag 2 april            Tweede Paasdag, school gesloten
Woensdag 4 april          Open ochtend CKC scholen
Donderdag 19 april        Laatste keer Schoolfruit
Vrijdag 20 april              Koningsontbijt hele school, Koningsspelen groep 1 t/m 5.
Vrijdag 20 april              Groep 1 t/m 3 om 12.00 uur vrij
Vrijdag 27 april              Koningsdag, school gesloten
30 april t/m 11 mei        Meivakantie
14 t/m 17 mei                Avondvierdaagse

Lees verder

---
Paasviering

Paasviering

Vandaag hebben we het Paasfeest gevierd. Vanochtend kwam dominee Jelle van Slooten op school om te vertellen over Pasen. Prachtig om te zien hoe de kinderen aandachtig luisterden en het antwoord op al zijn vragen wisten. We hebben prachtig gezongen met elkaar en Tess, Marcelina en Evi zongen zelfs solo. Heel knap! Later die ochtend gingen we met de hele school paaseitjes zoeken in het bos. De oudere kinderen begeleidden de jongere en dat deden ze geweldig. Het was erg gezellig! Daarna was er in elke klas een Paaslunch met heerlijke broodhaantjes, met dank aan de Ouderraad

We wensen iedereen hele fijne Paasdagen en zien elkaar graag weer op dinsdag 3 april!

Lees verder

---
Winnaars

Winnaars

Vandaag was een dag vol feestelijkheden. Naast de Paasviering hadden we vandaag de huldiging van de sporters van de toernooien en de prijsuitreiking van de kleur- en ontwerpwedstrijd.

We begonnen met de sporters. Veel kinderen van onze school doen mee aan sporttoernooien en die hebben we vandaag allemaal even in het zonnetje gezet. Want wat zijn we trots op ze! Niet alleen op de winnaars, maar op alle kinderen die elke keer weer vol enthousiasme hun beste beentje voor zetten.

Daarna volgde de uitreiking van de prijzen voor de winnaars van de kleur- en ontwerpwedstrijd. Het was verschrikkelijk lastig om te bepalen wie de mooiste kleurplaat en het mooiste ontwerp voor de elektriciteitskast had gemaakt, maar uiteindelijk hebben de volgende kinderen een prijs gekregen:

Kleurwedstrijd:
1. Dominic Huising (1/2a)
2. Tijn van Toor (1/2b)
3. Isabel van Brussel (1/2c)

Voor de ontwerpwedstrijd hebben we 2 winnaars gekozen, het ene ontwerp wordt op de voorkant en het andere op de achterkant van de kast geschilderd. De winnaars zijn: Lichelle Wichertjes uit groep 6 en Celeste Frau uit groep 3.
Ook hebben we een originaliteitsprijs uitgereikt aan Safia Farzezadeh uit groep 3, omdat zij een prachtig ontwerp had, maar helaas was dat niet uitvoerbaar.

Van harte gefeliciteerd allemaal, en iedereen bedankt voor het meedoen!

Lees verder

---
Talentenochtenden

Talentenochtenden

Op woensdag 11 en woensdag 18 april is er weer een talentenochtend voor zowel de boven- (groep 6-8) als onderbouw (3-5). Tijdens deze talentenochtenden krijgen de kinderen de mogelijkheid om te kiezen voor een opdracht die hen leuk lijkt.
Dit kan bijvoorbeeld werken met hout, papier-maché of werken met papier zijn.

Elke talentenochtend hebben we een thema. De opdrachten die aangeboden worden hebben betrekking op dit thema. Zo hebben de kinderen in de onderbouw gewerkt met ecoline en het thema lente.

De volgende talentenochtenden zijn gepland op:

• 11 en 18 april 2018 met als thema typisch Nederlands

• 30 mei en 6 juni 2018 met als thema feest

• 4 en 11 juli 2018 met als thema zomervakantie

Een talentenochtend start om 11 uur en is om 12 uur weer afgelopen.

Lijkt het u leuk om één, meer of misschien wel alle ochtenden te helpen dan bent u van harte welkom.
Als u wil helpen bij de bovenbouw (groep 6-8), dan kunt u zich opgeven bij juf Jildou Lamsma: j
.lamsma@ckcdrenthe.nl
Gaat uw voorkeur uit naar de onderbouw, dan kunt u zich opgeven bij juf Renske Buurman: r.buurman@ckcdrenthe.nl

Wilt u helpen, maar lijkt het u leuk om een andere activiteit, die niet past bij het thema (bijvoorbeeld een activiteit in het bos/speellokaal), te doen en wilt u hierover overleggen dan is dat natuurlijk altijd mogelijk. We hopen op veel aanmeldingen, want zonder uw hulp kunnen we geen talentenochtenden organiseren!

Lees verder

---
Avondvierdaagse

Avondvierdaagse

Dit jaar is de Avondvierdaagse van 14 t/m 17 mei. Deze week krijgen de kinderen een opgave formulier mee en het zou natuurlijk geweldig zijn als de Tol weer met heel veel kinderen meedoet! Graag het opgavebriefje en contant geld (€5.50) voor 10 april weer inleveren bij de eigen leerkracht. Bij voorbaat dank! Met vriendelijke groet, de Avondvierdaagse commissie.

Lees verder

---
Open ochtend KC De Tol

Open ochtend KC De Tol

Op woensdag 4 april is er een open ochtend op onze school. Heeft u familie, vrienden, buren die op zoek zijn naar een school voor hun          kind(eren)? Zij zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen! De open ochtend is van 9.00 uur tot 12.00 uur. Zegt het voort!

Lees verder

---
Koningsspelen

Koningsspelen

Op vrijdag 2o april zijn de Koningsspelen. We beginnen die dag met een gezamenlijk ontbijt voor de hele school. Daarna gaan de groepen 1 t/m 3 en de groepen 4 en 5 allerlei sporten en spelletjes doen.

Let op: De kinderen van groep 1 t/m 3 zijn deze dag om 12 uur vrij!

De Koningsspelen voor de groepen 6 t/m 8 worden door de sportfunctionarissen van de gemeente Tynaarlo georganiseerd. Om praktische redenen lukt dit niet op 20 april en daarom hebben deze groepen op donderdag 14 juni een gezamenlijke sportdag/Koningsspelen.

Lees verder

---
Paaseieren zoeken