Binnenkort

Woensdag 28 maart    Schoolzwemtoernooi groep 6, 7 en 8
Donderdag 29 maart   Paasviering (zie elders in dit Tolbriefje)
Vrijdag 30 maart          Goede Vrijdag, school gesloten
Maandag 2 april            Tweede Paasdag, school gesloten
Woensdag 4 april         Open ochtend CKC scholen

Lees verder

---
Enquête 5 gelijke dagen model

EnquĂȘte 5 gelijke dagen model

In de afgelopen week hebben we u gevraagd of u tevreden bent over het 5-gelijke dagen model. We hebben een heleboel ingevulde formulieren ontvangen, bedankt daarvoor!

Tot nu toe hebben 52 ouders aangegeven tevreden te zijn met het nieuwe rooster. Slechts 3 ouders zijn niet tevreden. We zijn blij dat de uitwerking van het nieuwe rooster tot tevredenheid heeft geleid bij velen van u.

Natuurlijk hebben we ook de opmerkingen en aanbevelingen doorgelezen. Deze zullen we in het team bespreken en waar mogelijk zullen we kleine aanpassingen doen om nog meer aan uw wensen te voldoen. We houden u op de hoogte.

Lees verder

---
Open ochtend KC De Tol

Open ochtend KC De Tol

Op woensdag 4 april is er een open ochtend op onze school. Heeft u familie, vrienden, buren die op zoek zijn naar een school voor hun          kind(eren)? Zij zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen! De open ochtend is van 9.00 uur tot 12.00 uur. Zegt het voort!

Lees verder

---
Voorleeswedstrijd gemeente Tynaarlo

Voorleeswedstrijd gemeente Tynaarlo

Afgelopen weekend heeft Roosmarijn van der Veen, als voorleeskampioen van De Tol, meegedaan aan de voorleeswedstrijd georganiseerd door de gemeente Tynaarlo (als onderdeel van de Nationale Voorleeswedstrijd). Een middagvullend programma waarbij er tussendoor zelfs een optreden was van een kindergoochelaar. Er streden 15 kandidaten om de felbegeerde voorleestitel. Roosmarijn heeft voorgelezen uit De Heksen geschreven door Roald Dahl. Dat heeft ze heel goed gedaan en ze kreeg van de jury ook te horen dat ze het verhaal spannend heeft voorlezen. Helaas is Roosmarijn niet de voorleeskampioen van Tynaarlo geworden. Wij zijn natuurlijk supertrots dat Roosmarijn De Tol heeft vertegenwoordigd.

Lees verder

---
Pasen 2018

Pasen 2018

Donderdag 29 maart staat in het teken van Pasen. De paasviering voor de groepen 1 t/m 4 is van 8.45 uur tot 9.15 uur. Deze vindt plaats in de bibliotheek in school o.l.v. dominee van Slooten. De viering voor de groepen 5 t/m 8 is van 9.30 uur tot 10.00 uur ook olv dominee van Slooten

Na de pauze (10.45 tot 11.45 uur) gaan de groepen 1 en 2 onder begeleiding van groep 8 eieren en puzzelstukken zoeken in het bos naast de school.
De groepen 3 en 4 gaan eieren en letters zoeken onder begeleiding van groep 7 in het Stielbos.
De groepen 5 en 6 gaan eieren en sommen zoeken in het van Weeringh bos onder begeleiding van de eigen leerkrachten.
De kinderen van de groepen 7 en 8 halen de kinderen van de onderbouw op en brengen ze ook weer terug naar de klas.
De kinderen nemen deze dag hun eigen fruittas mee voor de korte pauze en mogen een eigen paaslunch meenemen voor tussen de middag.
De ouderraad zorgt voor een extra broodhaantje en chocolade eitjes.

We hopen op een zonnige paasdag.

Groeten namens de paascommissie

Lees verder

---

Schaaksucces!

Dankzij een fantastische derde plaats bij het schaaktoernooi in Zuidlaren, heeft een team van onze school zich geplaatst voor de halve finale van de provincie Drenthe! A.s. zaterdag zullen Adriaen, Floor, Gregory en Boas afreizen naar Emmen, waar ze gaan proberen zich te plaatsen voor de finale. Aan de voorbereiding zal het niet liggen, want speciaal voor dit toernooi zijn ze elke donderdagmiddag na schooltijd extra aan het oefenen. Heel veel succes gewenst en we hopen dat jullie met een mooi resultaat terugkomen!

Lees verder

---