Binnenkort

Woensdag 14 februari           Stakingsdag: school gesloten
Woensdag 14 februari           Judo clinic (zie bericht in deze Tolbrief)
Donderdag 15 februari          Margedag: school gesloten
Vrijdag 16 februari                 Rapporten groep 3 t/m 8
Maandag 19 februari             Oudergesprekken, uitnodiging groep 3 t/m 7 volgt
Donderdag 22 februari         Oudergesprekken, uitnodiging groep 3 t/m 7 volgt
Vrijdag 23 februari                Streetwiseproject hele school
26-02 t/m 02-03                    Voorjaarsvakantie

Lees verder

---
Staking? Of toch naar school……voor gratis judoles!

Staking? Of toch naar school……voor gratis judoles!

Op 14 februari geeft Judo Zuidlaren gratis judolessen voor alle kinderen die op de basisschool zitten. De lessen worden gegeven in het speellokaal van CBS de Tol, De Hilde 1, 9472 Zuidlaren. (Neem de ingang bij het kleine plein).

Van 9.00 tot 10.15 is er les voor groep 1 t/m 4 en van 10.15 - 11.30 voor groep 5 t/m 8. Voor een judopak zorgen wij. Aanmelden hoeft niet, maar om een idee te krijgen hoeveel kinderen er komen, vinden we het fijn als je even mailt dat je komt: secretariaat@judozuidlaren.nl. Graag tot 14 februari!

Lees verder

---
---
Babynieuws

Babynieuws

Juf Millie heeft ons laten weten dat zij en haar man Niels begin augustus een kindje verwachten. Geweldig nieuws en we zijn natuurlijk heel blij voor ze... Van harte gefeliciteerd, we wensen juf Millie een fijne zwangerschap toe!

Lees verder

---
ANWB Streetwise

ANWB Streetwise

Op vrijdag 23 febr. van half 9 tot 12 uur 12.30 tot 14.00 uur komt er een spannend verkeersprogramma bij ons op school. ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool door het oefenen met praktijksituaties beter om te gaan met het huidige verkeer.

ANWB Streetwise bestaat uit 4 onderdelen

• Bij Toet toet leren de groepen 1 en 2 in de speelzaal verkeersgeluiden herkennen en oefenen het veilig oversteken. Daarnaast wordt geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje.

• Tijdens Blik en klik leren de groepen 3 en 4 in sporthal de Zwet over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de veiligheidsgordel en gebruik van een kinderzitje in de auto wordt geoefend met een spannende gele elektroauto.

• Bij Hallo auto leren de groepen 5 en 6 op het weggedeelte voor de Zwet over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Ze nemen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mogen zelf remmen. Ook het belang van het dragen van een veiligheidsgordel en een stoelverhoger komt in deze les aan bod.

• Bij Trapvaardig tenslotte trainen de groepen 7 en 8 op het schoolplein in praktische fietsvaardigheid. Er wordt gefietst over een uitdagend parcours en ze trainen moeilijke manoeuvres. Ook rijden ze met een zware rugzak op. Zodat ze straks beter voorbereid zijn op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.

Lees verder

---
Trefwoord

Trefwoord

In deze ouderbrief vertellen we meer over het themaJe krijgt wat je verdient(29 januari t/m 23 februari).

Een opgestoken duim, een ‘goed!’ op het rapport, een schouderklopje of twee euro: het is altijd leuk als je beloond wordt voor je inspanning. En tegelijk is ‘verdienen’ een thema waar we ons soms heel druk om maken. Een thema dat veel vragen oproept.

Jezus vertelt over een baas die hulp nodig heeft in zijn wijngaard. ’s Morgens huurt hij enkele mannen in voor een afgesproken bedrag. Later komen er nog enkele bij en tenslotte haalt hij er nog een paar arbeiders bij. Alle werkers krijgen aan het eind van de dag evenveel betaald: het bedrag dat met de eerste groep was afgesproken. Die groep is echter boos: ‘Waarom krijgt iemand die maar heel even gewerkt heeft net zoveel als wij die dat de hele dag hebben gedaan?’

Life is unfair; dat gevoel is heel herkenbaar. Maar is het ook altijd terecht?

In dit geval draait Jezus de zaak om: ‘Jullie voelen je tekort gedaan, maar ik heb jullie keurig volgens afspraak betaald. Waarom zijn jullie eigenlijk niet blij voor die anderen die ik iets extra’s heb gegeven?’

Krijg je altijd wat je verdient? Heb je recht op een beloning? Kan en moet iedereen altijd gelijk beloond en behandeld worden? Enkele andere Bijbelverhalen in dit thema roepen nog meer vragen op rond ‘verdienen’. Een beloning is soms verdiend, maar wanneer zeg je dat iemand straf heeft verdiend? En wat is eigenlijk een eerlijke straf? En tot wanneer vinden we dat iemand nog een tweede kans verdient?

In dit thema ontdekken de kinderen dat het leven soms iets ingewikkelder in elkaar zit dan ‘Eigen schuld, dikke bult!’ Omdat niet iedere ‘dikke bult’ die iemand valt, ook altijd zijn ‘eigen schuld’ is. En dat dat ene kind in de groep soms net iets meer aandacht en zorg krijgt dan de rest omdat het dat nodig heeft. En dat je jezelf daardoor niet tekort gedaan hoeft te voelen.

Lees verder

---