Binnenkort

20 t/m 22 september                Groep 8 op kamp
21 september                           Groepen 1 en 2 op schoolreis
21 september                            Kennismakingsgesprekken
27 september                           Afscheid meester Jan
5 oktober                                  Staking, school gesloten
6 oktober                                  Puzzeltocht

Lees verder

---
Staking 5 oktober

Staking 5 oktober

Geachte ouders,

Op donderdag 5 oktober zal door medewerkers in het primair onderwijs in Nederland worden gestaakt. De vakbonden hebben een staking uitgeroepen. De organisaties die verenigd zijn in het PO-Front, ondersteunen deze actie om de gezamenlijke boodschap aan de politiek kracht bij te zetten. Daarmee wordt deze staking zowel door de werknemers- als werkgeversorganisaties gesteund!

Zij willen dat in het regeerakkoord extra geld wordt vrijgemaakt voor eerlijke en rechtvaardige salariëring en minder werkdruk in het primair onderwijs. Dat betekent dat er meer geld nodig is om kleinere klassen te kunnen maken, meer onderwijsondersteunend personeel aan te trekken, meer tijd voor lesvoorbereiding te realiseren en daarnaast is het van belang de administratieve last verder terug te brengen.

We willen het beroep aantrekkelijk houden voor de huidige leraren en hen gezond houden, maar we hebben ook nieuwe collega’s nodig.

Ons bestuur ondersteunt deze actie en geeft haar medewerkers de ruimte om te staken.

Voor onze school betekent dit dat we 5 oktober de hele dag gesloten zijn en dat er geen les gegeven wordt. Dat betekent dat u voor uw kind voor 5 oktober opvang moet regelen.

We begrijpen dat dit ongemak voor u oplevert, maar hopen op uw begrip voor deze actie. Uiteindelijk gaat dit om de kwaliteit van het onderwijs en om genoeg en gezonde leerkrachten om dit onderwijs te geven, nu en in de toekomst!

Vriendelijke groeten,

Judith Jonkers

Waarnemend directeur CBS De Tol

Lees verder

---

Inschrijven voor juiste nieuwsbrief

Beste ouders/verzorgers en andere belangstellenden,

Het nieuwe schooljaar is begonnen en de meeste kinderen zijn doorgegaan naar de volgende groep. Om de juiste nieuwsbrief te ontvangen van de groep van uw kind(eren) kunt u onderaan deze mail een link openen om de instellingen van uw account te wijzigen, of op de site aanpassen van welke groep(en) u het groepsnieuws kunt ontvangen.

Lees verder

---
Interview met meester Jan

Interview met meester Jan

Pensioen pensioen pensioen pensioen pensioen pensioen pensioen pensioen

Wie ?:
Ik
Wie ben ik? :
Meester Jan
Waarom ?:  
Ja, ja, je moet toch een keer stoppen. Na 43 jaar in het onderwijs vind ik de tijd rijp om mijn pré pensioen in te zetten. Kan het eerlijk gezegd ook niet allemaal meer bijhouden. Natuurlijk proces????
Wanneer?:    
Per 1 okt 2017
Hoe ?  :  
In de vorm van een clownsactie. Uitnodiging volgt.
Datum ?:
Woensdag 27 sept.
Doel ?  :   
Een goed doel.
Na 1 okt.?:  
Geen meester Jan meer, maar De Tol draait gewoon door en zo hoort het ook. Zou De Tol niet doordraaien dan valt hij om en dat moet niet. Dit geldt trouwens niet alleen voor De Tol maar ook voor ons allemaal. Blijf in beweging. (zie the daily mile.)
Ommekeer? :
Ja, het is zeker een wending in mijn leven. Ik draai me om en verlaat De Tol. Als je Tol omdraait heb je lot. Lot kan dingen betekenen. Je hebt een lot uit een loterij of er gebeurt iets met je waar je geen invloed op hebt. Dat laatste lot kan fijn zijn of naar. Ik hoop dat mijn lot een fijne gebeurtenis zal zijn b.v. een winnend lot in een loterij.
Gat?:   
Sowieso een AOW gat. In oktober word ik 65 en ik krijg AOW als ik 66 word. Een ander gat kan ontstaan, maar hoeft niet. We zullen zien, de tijd zal het leren.
Hobby `s ? :
Ja tuinieren, fietsen, wandelen en schilderen (geen kozijnen maar gezichten/mensfiguren op doek)
Missen? :  
Vooral de kinderen ga ik zeker missen maar ook de ouders, collega’s en alles wat er zoal op De Tol gebeurt. Deze Tol dag invulling valt nu weg. Aan mij de taak om er een nieuwe invulling aan te geven. Als kiespijn mis ik het fietsen door de regen, sneeuw en over ijzel.
Terugkijkend :   
Wat een geweldige tijd op De Tol. Eerst als leerkracht en later als onderwijsassistent. Een betere afsluiting bestaat er niet.

Ik wens jullie allemaal het aller- allerbeste!

P.S.   Meester Jan stopt, de clowns stoppen. Wil je er toch nog 1 bemachtigen dan is 27 sept de laatste kans…

Lees verder

---

Taaltoets

Hallo ouders/verzorgers,

Mijn naam is Carolien Verkade en ik ben logopedist en testleider. Vorig jaar ben ik op De Tol geweest om een taaltoets bij een aantal leerlingen af te nemen. Dit jaar mag weer op school komen en een taaltoets afnemen. De naam van de toets is CELF-5-NL. De toets is voor kinderen van 5-18 jaar. Alle leerlingen in de groepen 2 t/m 8 krijgen een informatiebrief, toestemmingsformulier en vragenlijst mee. U kunt uw kind(eren) opgeven door de formulieren in te vullen en in te leveren bij de leerkracht. Ik zal dan nagaan welke leerlingen er mee kunnen doen. Het onderzoek duurt ongeveer 1,5 uur per leerling en zal onder schooltijd plaatsvinden. Het zou fijn zijn als de formulieren voor de herfstvakantie (20 oktober 2017) worden ingeleverd, dan kan ik na de herfstvakantie beginnen met de afnames.

Ik hoop natuurlijk op veel opgaves. Alvast hartelijk bedankt voor uw medewerking!

Vriendelijke groeten,

Carolien Verkade

Lees verder

---
Cursus Zin in Muziek

Cursus Zin in Muziek

Zit je in groep 4 of 5 en heb je Zin in Muziek? Schrijf je in met vermelding van je naam, adres en leeftijd, bij Ineke Kragt, inekekragt@hotmail.com, tel. 06 52509821.

De cursus bestaat uit 30 lessen van 45 minuten. Kosten: 180 euro, inclusief blokfluit en liedmateriaal. Tijd: op vrijdagmiddag van 14.30 – 15.15 uur. Locatie: De Tol. Bij minimaal 10 inschrijvingen zal de cursus de 1e week van oktober starten.

Lees verder

---
Wout!!

Wout!!

Op maandag 28 augustus is Wout geboren, de zoon van juf Bea en Gerard en het broertje van Mick. Alles gaat goed met Wout en juf Bea, misschien heeft u ze al eens langs zien wandelen!

We wensen juf Bea en haar gezin heel veel geluk, plezier en gezondheid met elkaar!
Wilt u juf Bea een kaartje sturen? Dat kan!

Moerdobbe 1
9472 ZP Zuidlaren

Lees verder

---
Verlof juf Tineke

Verlof juf Tineke

Afgelopen vrijdag was de laatste werkdag van juf Tineke Dolfing. Ze mag nu gaan genieten van haar zwangerschapsverlof. We wensen haar een fijn verlof toe en hopen dat ze lekker uit kan rusten en straks heerlijk kan genieten van haar kindje! In januari komt juf Tineke weer terug, tot die tijd neemt juf Judith voor haar waar.

Lees verder

---
Puzzeltocht

Puzzeltocht

Vrijdag 6 oktober is het weer tijd voor onze jaarlijkse puzzeltocht. Ook dit jaar organiseren we weer een tocht vol opdrachten, puzzels en spelletjes. Natuurlijk is het geschikt voor alle leeftijden, dus vaders, moeders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s, kennissen: iedereen mag meedoen.

We hebben dit jaar gekozen voor het thema : Circus.

Wie zullen er deze keer met de wisselbeker naar huis gaan? Zal het weer de fam. Jonker ( de vier van plezier) weer zijn of misschien u of jij wel? Behalve prijzen voor de beste puzzelaars is er ook een originaliteitsprijs voor de mooist verklede persoon en mooist verklede groep.

Dit jaar kunt u ook een clown schilderij winnen. Dit schilderij is gemaakt door meester Jan.

U kunt starten tussen 16.30 uur en 18.00 uur op het kleuterplein. De prijsuitreiking is rond 19.45 uur op het grote plein. Graag zelf een pen meenemen!

We hopen net als andere jaren weer op een enorme opkomst!

Lees verder

---