Nieuws uit de plusgroep 17 maart 2016

We zijn in de plusgroep alweer een aantal weken bezig met het derde project. De leerlingen gaan in dit project in tweetallen zelf een journaal samenstellen met nieuwsitems en vervolgens het nieuws ook opnemen. Ook moet gezorgd worden voor een start en afsluiting van het journaal. Bij het presenteren van het journaal komt natuurlijk meer kijken dan alleen het nieuws voordragen. Het nieuws moet nieuwsgierig maken en interessant zijn om naar te kijken. En dat is een mooie uitdaging voor de leerlingen. Inmiddels hebben alle groepjes een start van het journaal gemaakt en het eerste nieuwsitem uitgewerkt.

In de plusgroep hebben de leerlingen afgelopen week meegedaan aan de Kangoeroewedstrijd. Dat is een jaarlijkse reken- en wiskundewedstrijd die in ruim 60 landen (met ruim 6,5 miljoen deelnemers) wordt gehouden. De wedstrijd is geschikt vanaf groep 3 van de basisschool t/m 6 vwo van de middelbare school. De Kangoeroewedstrijd heeft als doel je te laten ervaren dat wiskunde heel leuk en uitdagend kan zijn, voor iedereen op zijn eigen niveau. De wedstrijd bestaat uit vijfkeuzevragen, die een leerling waarschijnlijk nooit eerder gezien heeft. De moeilijkheid loopt op van eenvoudig tot behoorlijk pittig. Er zijn vijf niveaus: wizFUN, wizKID, wizSMART, wizBRAIN en wizPROF.

Op de afbeelding ziet u een voorbeeldopgave.